Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών αλά κρεμ

Μπιφτέκια κοτόπουλου με σάλτσα μανιταριών αλά κρεμ 

Εάν αγαπάτε τα μπιφτέκια αλλά έχετε βαρεθεί τον κιμά από το κόκκινο κρέας τότε αυτά τα μπιφτέκια κοτόπουλου θα σας ξετρελάνουν! Χαμηλά σε λιπαρά, πηγή πρωτεϊνών και ζουμερά έως την τελευταία μπουκιά αυτά τα μπιφτέκια θα γίνει το αγαπημένο σας φαγητό!

Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες μου και δεν θα πιστεύετε νοστιμιά!


Υλικά:

  • 3/4 κιλού κιμάς κοτόπουλου (προερχόμενος από στήθος κοτόπουλου)
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 3 φέτες ψωμί για τοστ σταρένιο
  • 1/2 φλιτζ.τσ. φρέσκο γάλα 
  • 1 αυγό μεσαίο
  • 5 φρυγανιές τριμμένες σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα καρυκευμάτων για κοτόπουλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι λευκό
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την σάλτσα μανιταριών α λα κρεμ:

  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετάκια
  • 1 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • 300 γρ. κρέμα γάλακτος light
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  • λίγο αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στην πράξη:

  • Μουλιάζουμε τις φέτες ψωμιού μέσα σε ένα μπολ με το γάλα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Στο μούλτι αλέθουμε όλα τα λαχανικά να γίνουν ψιλά κομματάκια. Μεταφέρουμε όλο το περιεχόμενο του μπολ (ψωμί και γάλα) χωρίς να το στραγγίξουμε μέσα στο μούλτι και τα αλέθουμε ξανά όλα μαζί να πάρουμε έναν πολτό απαλό πορτοκαλί. 
  • Μέσα σε χωριστό μπολ βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου και προσθέτουμε τον πολτό που αλέσαμε. Ρίχνουμε το αυγό ελαφρά χτυπημένο, το λαδόξυδο, την τριμμένη φρυγανιά και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Η ζύμη δεν θα είναι σφιχτή, απεναντίας θα μιάζει πολύ μαλακή σε βαθμό που δεν θα πλάθετε καλά στα χέρια, ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ επιπλέον ψωμί ή φρυγανιά! Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μπολ στο ψυγείο για 2-3 ώρες (για καλύτερα αποτελέσματα βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 βράδυ). 
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς με αντιστάσεις. Αλείφουμε ένα πυρέξ ή ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και παίρνουμε ποσότητες όσο μια χούφτα. Η ζύμη θα είναι ακόμη μαλακή αλλά δεμένη. Πλάθουμε ελαφρώς με τα χέρια μας τα μπιφτέκια και τα μεταφέρουμε προσεχτικά μέσα στο ταψί. Αλείφουμε πολύ απαλά την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και καλύπτουμε το ταψί με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 30' λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα ξεσκεπάζουμε και από ένα σημείο του ταψιού ρίχνουμε 50 ml νερό. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν όμορφο χρώμα τα μπιφτέκια. Τα διατηρούμε ζεστά. 

Για τη σάλτσα:

  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα μανιτάρια να κατεβάσουν τα υγρά τους και να μαραθούν ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το κονιάκ κι αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα κι αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσουν. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε ανάλογα τα γούστα μας. 
  • Σερβίρουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου με τη σάλτσα μανιταριών α λα κρεμ και με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας.


Καλή σας όρεξη

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις