Αλμυρή τούρτα

Αλμυρή τούρτα 

Όσοι με παρακολουθείτε καιρό, γνωρίζετε πόσο πολύ μου αρέσουν να φτιάχνω -και να τρώω ! -μεζεδάκια ιδιαίτερα όταν πρόκειται για λιχουδιές "μπουφέ" όπως η σημερινή.

Έτσι λοιπόν σας έχω μία πεντανόστιμη κι ευπαρουσίαστη αλμυρή τούρτα με τονοσαλάτα την οποία φτιάχνω πολύ τακτικά για να κάνει.. παρεούλα με ένα ποτήρι κρασί. Επίσης στέκεται επάξια σε γιορτινά τραπέζια και μπουφέ ως ορεκτικό.





Ας ξεκινήσουμε...

Τα υλικά μας για 4 μερίδες (μια μικρή τούρτα) είναι τα εξής:

6 φέτες ψωμί για τοστ χωρίς κόρα (προτιμότερο να είναι σίτου για να επικαλύπτεται ευκολότερα)

Για τη γέμιση:

  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό
  • 1 μικρό βαζάκι μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4-5 φυλλαράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • λίγες σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μαρούλι (6 φύλλα)

Για την επικάλυψη

μαγιονέζα

Για τη διακόσμηση βάζουμε ο.τι μας αρέσει, ενδεικτικά:

  • κάπαρη
  • τριμμένο καρότο
  • πράσινες ελιές
  • ντοματίνια
  • φύλλα μαϊντανού


Πώς εργαζόμαστε:

  • Σε μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά για τη γέμιση (εκτός του μαρουλιού) και αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα.
  • Βάζουμε σε μια πιατέλα 2 φέτες ψωμί για τοστ τη μια δίπλα στην άλλη. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα γέμισης και φύλλα από μαρούλι.  Έπειτα παίρνουμε άλλες δύο φέτες ψωμί και στη μία πλευρά αλείφουμε λίγη μαγιονέζα. Καλύπτουμε και έτσι έχουμε έτοιμα 2 σάντουιτς.  Απλώνουμε από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα μαρουλιού. Τέλος παίρνουμε άλλες 2 φέτες ψωμί και αφού τις αλείψουμε με λίγη μαγιονέζα και σκεπάζουμε έχοντας έτσι ένα σάντουιτς τριών ορόφων. Βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο για 1/2 ώρα να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους και μετά με τη βοήθεια σπάτουλας επικαλύπτουμε την τούρτα σε όλες τις πλευρές τις τη μαγιονέζα.
  • Στολίζουμε την επιφάνεια με τα υλικά διακόσμησης με τον τρόπο που μας αρέσει. Τα υλικά αυτά που δίνω στη λίστα πιο πάνω είναι ενδεικτικά κι εφάμιλλα με αυτά της γέμισης. 
  • Βάζουμε πάλι την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Σημ. Για όποιον ενδιαφέρεται να φτιάξει αλμυρή τούρτα με αλλαντικά θα βρει τη συνταγή εδώ .

Καλή σας απόλαυση!

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη ❣️






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις