ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ | ΜΙΝΙ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΕ

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΣΜΑ | ΜΙΝΙ ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΓΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΚΑΙ ΜΠΟΥΦΕ | ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΚΡΟΥΑΣΑΝΑΚΙΑ

Υπέροχη και πανεύκολη ιδέα για κάθε επίσημη περίσταση.Πρακτικό κέρασμα που αγαπούν όλοι!  Εξοικονομήστε χρήματα κάνοντας τα δικά σας κέρασμα και είμαι σίγουρη ότι θα τους αφήσετε όλους ικανοποιημένους με τον πιο απολαυστικό τρόπο! Προφιτερολάκια ιδανικά για βάπτιση, πάρτυ και γιορτές!!! 

Δείτε πόσο εύκολα γίνονται ακολουθώντας τις οδηγίες μου...




Υλικά για 20 μπολ των 70ml

  • 40 μίνι κρουασανάκια με γέμιση κρέμα μιλφέιγ κομμένα στη μέση 
  • 1 φάκελος super mousse με γεύση βανίλια (στιγμής) + το γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες παρασκευής
  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη, ψιλοκομμένη
  • 140 ml γάλα φρέσκο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μέλι 

Για το βούτηγμα των κρουασάν:

  • 100 ml γάλα φρέσκο ανακατεμένο με 1 σφηνάκι μπράντυ ή λικέρ με γεύση καφέ

Για το γαρνίρισμα:

  • 250 ml κρέμα γάλακτος με 35% 
  • 2 κουταλιές της σούπας άχνη ζάχαρη
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας

Πώς τα φτιάχνουμε:

  • Ξεκινάμε με τη γκανάζ καθώς τη θέλουμε κρύα: Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα 150ml γάλα να πάρει μια βράση. Βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ και ρίχνουμε από πάνω της το καυτό γάλα. Αφήνουμε 5 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα. Στο τέλος βάζουμε και το μέλι κι ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να αποκτήσουμε μια λεία σοκολατένια σάλτσα. Αφήνουμε το μπολ στην άκρη να κρυώσει η γκανάζ.
  • Επόμενο βήμα είναι η κρέμα: Χτυπάμε την σκόνη super mousse με το γάλα που αναγράφεται στις οδηγίες μέχρι να πήξει. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε σε σαντιγί τα 250 ml κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια. Με σπάτουλα ενώνουμε τα 2 μείγματα (τη μους και τη σαντιγί). Μεταφέρουμε το τελικό μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής χωρίς μύτη. 

Συναρμολόγηση:

  • Βουτάμε στιγμιαία στο υγρό (γάλα + κονιάκ) 2 κομματάκια κρουασάν και τα βάζουμε κάτω κάτω στο πρώτο μας μπολάκι. Ακριβώς από πάνω βάζουμε μια ποσότητα κρέμας με τη σακούλα κι έπειτα βουτάμε αλλά 2 κομματάκια βυθίζοντάς τα μετά μέσα στην κρέμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε όλα τα μπολάκια με τα κρουασανάκια και την κρέμα. Προσέχουμε η κρέμα να στρωθεί καλά και να μην μείνουν κενά για να στρώσει αργότερα ομοιόμορφα η γκανάζ. Βάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο να σταθούν για 2 ώρες.
  • Αφού πήξουν βγάζουμε λίγα λίγα από το ψυγείο και ισομοιράζουμε με κουτάλι τη γκανάζ που έχουμε ετοιμάσει σαν τελική στρώση. Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
  • Για τη γαρνιτούρα: Χτυπάμε τα 250ml κρέμα γάλακτος σε σαντιγί μαζί με την άχνη και τη βανίλια. Μεταφέρουμε με σακούλα και με κορνέ κάνουμε ροζέτες.

Διατηρούμε τα γλυκά στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.


Καλή σας απόλαυση 

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη








1 μεγάλη σακούλα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις