ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Απλή, μαμαδίστικη και νόστιμη αυτή η πατατοσαλάτα συνοδεύει πάντα με τον καλύτερο τρόπο τα κυρίως πιάτα με βάση τα ψητά ψάρια και γενικότερα τα θαλασσινά.
Προσωπικά την απολαμβάνω κι ως ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες.




Υλικά για μια μεγάλη σαλάτα:
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένος σε ροδέλες
  • 1 χούφτα ελιές Καλαμών 
  • 7-8 κλαράκια ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη βινεγκρέτ
  • 2/3 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.σ. ξύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • 1 κουτ.γλ. μουστάρδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Πλένουμε, στεγνώνουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε σε ελαφρά αλατισμένο νερό μέχρι να σιγουρευτούμε ότι έχουν μαλακώσει προσέχοντας όμως να μη λιώνουν. Τις στραγγίζουμε και τις μεταφέρουμε σε πιατέλα για 20 λεπτά να πέσει η θερμοκρασία τους. Έπειτα τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
  • Χτυπάμε στο μούλτι ή σε σέικερ το λάδι με το ξύδι, το σκόρδο και τη μουστάρδα να ομογενοποιηθούν.
  • Σε σαλατιέρα στρώνουμε μια δόση από πατάτες και σκορπάμε το μισό κρεμμύδι και τη μισή βινεγκρέτ.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία βάζοντας από πάνω τις υπόλοιπες πατάτες και το υπόλοιπο κρεμμύδι.
  • Σκορπάμε τις ελιές, τη ρίγανη, την υπόλοιπη βινεγκρέτ και τέλος τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  • Αλατοπιπερώνουμε εάν κρίνουμε απαραίτητο κι απολαμβάνουμε τη σαλάτα χλιαρή ή κρύα.

Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια


  1. Μαριφάνη εγώ βάζω στην όμορφη πρόταση σου και λίγη πιπεριά Φλώρινας ανάλογα αν έχω ψητή ,βάζω ψητή αν όχι ,βάζω λίγα κυβάκια ωμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις