ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΜΑΓΕΙΡΙΤΣΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


Μη με παρεξηγήσετε, ανήκω σ'αυτούς που δεν αγαπούν την κλασική μαγειρίτσα και τα "μέρη" κρέατος που αυτή περιέχει. Για το καλό όμως κάθε χρόνο φτιάχνω μια δική μου σούπα σε στυλ μαγειρίτσας με κοτόπουλο και μανιτάρια, όλα τα μυρωδικά που περιέχει η κλασική μαγειρίτσα και ελαφρύ αυγολέμονο! 
Πεντανόστιμη πραγματικά, θα λατρέψουν οι "δύσκολοι" σαν εμένα όπως επίσης και τα παιδιά!!!!





Τα υλικά μας είναι για 4 μερίδες  οπότε και χρειαζόμαστε:
  • 1 1/2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 400 γρ μανιτάρια λευκά
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό μαρούλι ψιλοκομμένο χωρίς το κεντρικό νεύρο του
  • 1/2 ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/3 κρασοπότηρου ουίσκι ή λευκό κρασί
  • 3 κουτ.σ. ρύζι ρύζι γλασέ (προαιρετικά)
  • χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  • 1 αυγο+ 1 κρόκος ελαφρά χτυπημένα
  • 2/3 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο 
  • αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει βάζουμε τα κοτόπουλα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για 25'λεπτά. Σουρώνουμε τα κοτόπουλα και κρατάμε το ζωμό στην άκρη (δεν τον πετάμε).Ψιλοκόβουμε τα κοτόπουλα σε μικρά κομματάκια. 
  • Πλένουμε καλά τα μανιτάρια και τα κόβουμε κι αυτά σε φετάκια.
  • Σε χωριστή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τον άνηθο, τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο γυρίζοντας τα συνεχώς μέχρι να κατεβάσουν τα υγρά τους τα μανιτάρια. Σβήνουμε με το ουίσκι ή το κρασί και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να σωθούν τα περίσσια υγρά. 
  • Βάζουμε στην κατσαρόλα όλο το ζωμό κοτόπουλου που κρατήσαμε, τα ψιλοκομμένα μαρούλια, το ρύζι (εάν το χρησιμοποιήσουμε) τη δάφνη και συμπληρώνουμε εάν  κρίνουμε απαραίτητο με νερό τόσο όσο να καλύπτονται τα λαχανικά και το κοτόπουλο. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μας με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα ανακινώντας που και που την κατσαρόλα κι ανακατεύοντας με κουτάλα.
  • Αφού η στάθμη των υγρών φτάσει στα μισά αλατοπιπερώνουμε κατά τα γούστα, ανακατεύουμε και κρατάμε 1/2 φλιτζ. από τα υγρά της κατσαρόλας στην άκρη διατηρώντας το ζεστό.
  • Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το λεμόνι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε καλά και σταδιακά προσθέτουμε το μείγμα αυγολέμονου μέσα στην κατσαρόλα να ενωθεί με το φαγητό ταράζοντας ελαφρά. Αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη να μαγειρευτούν όλα μαζί!

Έτοιμη!
Σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή ιδανικά με επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σημ. Το αυγόκομμα μπορεί να παραληφθεί σε όσους δεν αρέσει, θεωρώ όμως ότι ταιριάζει εξαιρετικά μέσα στη σούπα!!!!


Καλή Ανάσταση ❤️
Και του χρόνου 
Σας φιλώ γλυκά
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις