ΤΟΥΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΚΠΛΗΞΗ | ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΤΟΥΡΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΕΚΠΛΗΞΗ | ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ


Υπέροχη βελούδινη τούρτα "της ευκολίας" σε στυλ ρετρό που αγαπώ!!! 
Η συγκεκριμένη ήταν η φετινή γεννέθλια τούρτα μου και...οι παρατηρητικοί θα καταλάβετε πόσους "Απρίληδες" συμπλήρωσα ..!!
Αφράτη και βελούδινη, αυτήν την τούρτα θα τη λατρέψουν οι λάτρεις των "άσπρων γλυκών" και όχι μόνο!!!!! 






Δείτε πόσο εύκολα θα την φτιάξετε κι εσείς παρακάτω:

Για ένα τσέρκι 26εκ./ 3.5 κιλών/ 10 κομματιών χρειαζόμαστε:

  • 1 κέικ εμπορίου με γεύση βανίλια των 400γρ.
  • 1 φάκελος κρέμα στιγμής με γεύση μιλφέιγ και το ανάλογο γάλα αφαιρώντας 50 ml απο αυτό που ζητείται στις οδηγίες του φακέλου
  • 300ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
Για το ράντισμα του κέικ:
  • 1 μικρό μπολ φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ.σ. κοφτή σιρόπι από γλυκό κουταλιού κεράσι
  • 1 κουταλάκι γλυκού λικέρ μαστίχα ή αμύγδαλο

Για το γαρνίρισμα:

  • 250ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1 καψουλα άρωμα βανίλιας
  • 1 κουτ.γλ. μέλι
  • 1 κουταλάκι γλυκού λικέρ ή αμύγδαλο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού φιλέ αμυγδάλου
  • φρέσκες φράουλες για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου και το καβουρντίζουμε ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΛΙΠΑΡΗ ΟΥΣΙΑ ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει χρώμα. Μεταφέρουμε σε πιάτο κι αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε την κρέμα στιγμής με το γάλα μέχρι να πήξει. Σε χωριστό μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές. Ενώνουμε τα 2 μείγματα στη χαμηλή ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε και τη βανίλια. Βάζουμε το μπολ καλυμμένο στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
  • Κόβουμε το κέικ κατά μήκος σε λεπτές μακρόστενες φέτες (όχι όπως το κόβουμε συνήθως σε τετράγωνα κομμάτια) βγάζοντας έτσι 5 μακρόστενα επιμέρους τμήματα.
  • Προσαρμόζουμε μέσα στο τσέρκι μια δόση από τα κομμένο κέικ προσαρμόζοντάς το στο σχήμα της φόρμας. Τα κομματάκια που θα περισσέψουν δεν τα πετάμε.
  • Ανακατεύουμε τα υλικά του ραντίσματος και με πινέλο μουσκεύουμε την επιφάνεια του κέικ. Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας, στρώνουμε με μαρίζ και καλύπτουμε από πάνω άλλη μια δόση κέικ. Ραντίζουμε ξανά και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα. Με το υπόλοιπο κέικ που μας έμεινε "συναρμολογούμε" μια τελευταία δόση παντεσπάνι -όσα κομματάκια μας έχουν περισσέψει καλύπτουμε τα όποια κενά υπάρχουν στο κέικ-. Ραντίζουμε ξανά με το υπόλοιπο υγρό. Βάζουμε την τούρτα στην κατάψυξη για 2 ώρες.
  • Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος κι όταν αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές τότε προσθέτουμε το μέλι, το λικέρ και τη βανίλια μέχρι να γίνει αφράτη.
  • Βγάζουμε την τούρτα από την κατάψυξη και προσεχτικά αφαιρούμε το τσέρκι.
  • Καλύπτουμε την τούρτα ομοιόμορφα με τη σαντιγί τόσο στην επιφάνεια όσο και στα πλαϊνά. Διακοσμούμε με το φιλέ αμυγδάλου και τις φράουλες και βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 4 ώρες πριν την σερβίρουμε!!!!


Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις