ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

ΓΑΡΙΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΑΝ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ

Δέστε πόσο εύκολα μπορούμε να ετοιμάσουμε πεντανόστιμες γαρίδες στο φούρνο που μοιάζουν με τηγανιτές χωρίς τη μπελαλίδικη διαδικασία του τηγανίσματος!


Τα υλικά μας για 4 άτομα:
  • 20 γαρίδες No1, No2 ή γάμπαρη (φρέσκιες ή κτψ) με κέλυφος
  • 2 κουτ.γλ.ελαιόλαδο ανά γαρίδα
  • ξύσμα από μισό λεμόνι (προαιρετικά)
  • χυμό λεμονιού  
  • αλάτι

Εκτέλεση:
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους μέγιστους δυνατούς βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας (από 220 βαθμούς έως 250).
  • Πλένουμε τις γαρίδες μας σε τρεχούμενο νερό μέσα σε τρυπητό στραγγιστήρι. Εάν είναι κατεψυγμένες φροντίζουμε να τις ξεπαγώσουμε πρώτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. Σε μπολ βάζουμε τις γαρίδες ,το ανάλογο λάδι και το ξύσμα λεμονιού εάν το χρησιμοποιήσουμε. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχή κατά προτίμηση λαμαρίνα φούρνου. Απλώνουμε τις γαρίδες τη μια δίπλα στην άλλη μέσα στο ταψί.
  • Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου έως ότου αλλάξουν χρώμα και ελαφρώς φροντίζοντας στο ενδιάμεσο να τις αναποδογυρίσουμε.
  • Όταν πάρουν ομοιόμορφα χρώμα είναι έτοιμες.
  • Βγάζουμε, αλατίζουμε κατά τα γούστα και ραντίζουμε με λεμόνι! 

Καλή σας όρεξη
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις