ΚΟΤΟΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ


ΚΟΤΟΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Υπέροχη "φαγητένια" πίτα, καλή ιδέα ως συμπληρωματικό ή κυρίως γεύμα! Λαχταριστή λιχουδιά για τον μπουφέ ή το "ταπεράκι" της δουλειάς!


ΥΛΙΚΑ:
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
  • 2 τεμάχια (περίπου 600 γρ) στήθη κοτόπουλου φιλέτο χωρίς πέτσα
  • 350 γρ. μανιτάρια portobello ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε κύβους
  • 1 κουτ.γλ. σκόνη νοστιμιάς λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος light
  • 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
  • 100 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη
  • 1/2 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • αλάτι/ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό νερό και αφήνουμε να βράσει. Βάζουμε τα κοτόπουλα μαζί με 2 κουτ.σ. λάδι (να καλύπτεται η επιφάνεια του κοτόπουλου με νερό) και αφήνουμε σε μεσαία θερμοκρασία να βράσουν για σχεδόν 40 λεπτά. Μετά από αυτό το διάστημα αφαιρούμε τα κοτόπουλα από την κατσαρόλα και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το ζωμό.
  • Σε φαρδύ τηγάνι βάζουμε 1/2 νεροπότηρο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια να μαραθούν. Προσθέτουμε το κοτόπουλο -αφού πρώτα το έχουμε ψιλοκόψει- προσθέτουμε το ζωμό κι αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σωθούν τα υγρά. Προς το τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος, τα καρυκεύματα κι αφήνουμε να δέσουν όλα μαζί χωρίς να σταματήσουμε το ανακάτεμα. Μόλις η γέμιση γίνει, αποσύρουμε από τη φωτιά, μεταφέρουμε σε μπολ κι ανακατεύουμε με τα τυριά.
  • Σε ελαφρά λαδωμένο ταψί βάζουμε τα μισά φύλλα σταυρωτά κι ελαφρά περασμένα με λάδι, αδειάζουμε τη μισή γέμιση στρώνοντάς την ομοιόμορφα και απλώνουμε ένα φύλλο διπλωμένο. Έπειτα αδειάζουμε την υπόλοιπη γέμιση κατά τον ίδιο τρόπο και τα περισσεύματα των των πλαϊνων φύλλων τα διπλώνουμε προς τα μέσα να καλυφθεί σχεδόν η επιφάνεια. Τέλος σκεπάζουμε με όσα φύλλα μας έμειναν και τα μέρη που περισσεύουν τα βυθίζουμε με ένα μαχαίρι λάμα στα πλαΪνά του ταψιού ώστε να αγκαλιαστεί καλά από τριγύρω η πίτα μας.
  • Χαράσσουμε σε κομμάτια επιφανειακά, περνάμε με πινέλο λίγο λάδι και ραντίζουμε με ελάχιστο νερό. Ψήνουμε την πίτα μας στους 180' βαθμούς με προθέρμανση για 50 λεπτά ή ως ότου πάρει όμορφο χρώμα. 

Καλή σας όρεξη 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις