ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ LIGHT ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ


ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ LIGHT ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΒΟΥΤΥΡΟ


Αυτή είναι η νέα μου πατέντα για εύκολα, υπέροχα και πεντανόστιμα υπεροσοκολατένια τρουφάκια κλασικά, που λιώνουν στο στόμα αλλά όμως χωρίς την προσθήκη ζάχαρης και βουτύρου. Χρησιμοποιούμε ποιοτικά υλικά κατάλληλα προσαρμοσμένα για όσους αποφεύγουν για διατροφικούς λόγους τη ζάχαρη και το βούτυρο αλλά θέλουν να απολαύσουν ένα μικρό γλυκάκι.


Τα υλικά μας είναι απλά και η διαδικασία πανεύκολη. Αυτά που θα χρειαστούμε για 12-14 τρουφάκια είναι:

  • 120ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 90 γρ. κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ψιλοκομμένη (γάλακτος ή σκούρη ή μισή-μισή, εγώ χρησιμοποίησα σκούρη)
  • 1 κουτ.γλ. μέλι 
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλια
  • 1 κουτ.γλ. κονιάκ ή άλλο μπράντυ χωρίς ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 2/3 φλιτζ.τσ. καρύδια περασμένα στο μουλτι (να μένουν όμως και λίγα μικρά κομματάκια που και πού)
  • *τρούφα σοκολάτας για το γαρνίρισμα
*η κλασική τρούφα του εμπορίου περιέχει  ζάχαρη και είναι το μόνο συστατικό που μας την προσθέτει στη συνταγή μας. Αυτή μπορεί να αντικατασταθεί από ψιλοκομμένη κουβερτούρα χωρίς ζάχαρη ή από ξηρούς καρπούς αλεσμένους σε σκόνη.

Εκτέλεση:
  • Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύοντας να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Αποσύρουμε από το μάτι και προσθέτουμε το αλάτι, τη βανίλια, το κονιάκ και τέλος τα καρύδια. Τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά να σταθεί η ζύμη.
  • Παίρνουμε με ένα κουτάλι του γλυκού μικρές ποσότητες από το μείγμα, το ζεσταίνουμε στις παλάμες μας και πλάθουμε μπαλάκια. Τα κυλάμε στην τρούφα σοκολάτας ή στο υλικό που θα επιλέξουμε ως γαρνιτούρα και τα μεταφέρουμε σε καραμελοχαρτα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο σε σκεύος που κλείνει καλά και τα καταναλώνουμε εντός 1 εβδομάδας.

Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις