ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ


Δείτε πόσο ωραία γίνονται τα καρυδοπιτάκια με σοκολάτα στο σπίτι! Περιποιημένα και πεντανόστιμα, όλοι θα νομίζουν πως είναι αγορασμένα από κάποιο καλό ζαχαροπλαστείο! 


  1. Για αρχή θα σας πω ότι η συνταγή για τη ζύμη  μας είναι ολόιδια με αυτή της κλασικής μαρεγκάτης καρυδόπιτας που όλοι αγαπήσατε και βρίσκεται εδώ. Η μόνη διαφοροποίηση βρίσκεται στην μέθοδο σιροπιάσματος που θα σας εξηγήσω παρακάτω ώστε να μπορέσουν τα καρυδοπιτάκια να στρώνουν καλά με σοκολάτα αργότερα.
  2. Δεύτερο και σημαντικό είναι  η επιλογή του ταψιού. Για τη δόση που σας έδωσα στο  link πιο πάνω, χρειαζόμαστε ένα  μακρόστενο ρηχό ταψί διαστάσεων σχεδόν 25× 32 ώστε να γίνει η καρυδόπιτα λεπτή σε αντίθεση  με ό.τι αναφέρω στη βασική συνταγή (που εκεί χρησιμοποιώ μικρότερο ώστε να γίνει πιο φουσκωτή). Επίσης το μακρόστενο σχήμα είναι το κατάλληλο για να μπορούμε να την κόψουμε ομοιόμορφα σε κομμάτια.

Ας ξεκινήσουμε:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι για να είναι χλιαρό, τα υλικά μας: Προσοχή! Είναι διαφορετικά από αυτό που αναφέρω στο link!!!

  • 500 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 300 ml νερό
  • 1 κουτ.σ. μέλι
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ.σ. κακάο άγλυκο 
  • 1 κουτ.γλ.κονιάκ ή μπράντυ
Επιπλέον χρειαζόμαστε 500 γρ. κουβερτούρα σκούρη και 2 κουτ.γλ. σπορέλαιο.

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι, τη φλούδα,και το κακάο για 6-7 λεπτά. Έπειτα αποσύρουμε και αφαιρούμε τη φλούδα. Αφήνουμε να μισοκρυώσει και τέλος προσθέτουμε το ποτό.

Για τα καρυδοπιτάκια:
Φτιάχνουμε ακριβώς όπως σας λέω στα μπλε γράμματα  το μείγμα λεπτομέρειες εδώ.

Η μέθοδος σιροπιάσματος:
  • Όπως είναι ζεστή η καρυδόπιτα την τρυπάμε με καλαμάκι σε όλη την επιφάνεια και την κόβουμε με μαχαίρι ως κάτω σε ίσα μακρόστενα κομματάκια. Σιροπιάζουμε σιγά σιγά το γλυκό με το σιρόπι επιμένοντας στις εγκοπές κι αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να πιει το υγρό. 
  • Μετά κάνουμε το εξής: Κολλάμε μεμβράνη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού και τυλίγουμε γύρω γύρω το ταψί πολύ καλά με επιπλέον μεμβράνη ώστε να μην υπάρχει πουθενά κενό. Αναποδογυρίζουμε το ταψί κι αφήνουμε έτσι για 1 ωρίτσα. Με αυτόν τον τρόπο το σιρόπι θα κατανεμηθεί σε όλον τον όγκο του γλυκού και δε θα "κάτσει" στο κάτω μέρος. Έτσι θα έχουμε και καλά σιροπιασμένα καρυδοπιτάκια αλλά και μειωμένο κίνδυνο να μας χαλάσει η σοκολάτα μας όταν τα βουτάμε μέσα.
  • Γυρίζουμε πάλι στα ίσια του το ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη:
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο. Τη διατηρούμε ρευστή για όση ώρα τη χρησιμοποιούμε.
  • Παίρνουμε ένα ένα τα κομματάκι καρυδόπιτας και με πιρούνι τα στερεώνουμε πάνω από το μπεν μαρί. Με κουταλάκι ρίχνουμε από πάνω του ποσότητες σοκολάτας να φτάσει παντού (δεν βουτάμε ολόκληρα τα καρυδοπιτάκια στη σοκολάτα για να μη μείνουν μέσα ψίχουλα και υπολείμματα σιροπιού).
  • Στραγγίζουμε καλά και τοποθετούμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Εργαζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο με όλα τα κομμάτια. 
  • Αφήνουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή στο ψυγείο να στεγνώσουν καλά και τα τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτα!

Έτοιμα και εξαιρετικά νόστιμα!
Άψογο κέρασμα για κάθε περίσταση!


Καλή σας επιτυχία 💓

Σας φιλώ :*

Μαριφάνη

Σχόλια

  1. ΠΟΛΥ ΟΡΑΙΑ .ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ.ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΑΙ Κ ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΑΣ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ! Στην κεντρική σελίδα μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία από εύκολες συνταγές για ολα τα γούστα!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις