ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ | ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΚΕΙΚ

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ | ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΜΕ ΚΕΙΚ


Εξαιρετική, βελούδινη, ανάλαφρη και εύκολη σοκολατίνα!!! Με απλά υλικά φτιάχνουμε αυτό το πεντανόστιμο επιδόρπιο και το προσφέρουμε σε κάθε ειδική περίσταση, γιορτές και γεννέθλια! Είναι από αυτά που ονομάζω εγώ "retro style" επιδόρπια αλλά με μοντέρνες παρεμβάσεις...Υπέροχη πρόταση για το κυριακάτικο τραπέζι!!!









Για το γλυκό αυτό προσωπικά χρησιμοποιώ τσέρκι 24 εκ. όμως για λόγους ευκολίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλό πυρέξ με διαστάσεις 18×30 εκ. Οι μερίδες που βγαίνουν είναι περίπου 10.

Τα υλικά μας:
1 πακέτο σαβαγιάρ
Για τη μους:
  • 500 gr. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά ειδική για σαντιγί
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη
Για το ράντισμα των σαβαγιάρ:
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 1 σφηνάκι λικέρ coffee/Bailey's/kalhua/amaretto
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη
  • 90ml γάλα φρέσκο
  • νιφάδες σοκολάτας για γαρνίρισμα


Εκτέλεση:


  • Ξεκινάμε με τη μους: Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά το γάλα.Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπολ. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το ζεστό γάλα κι αφήνουμε 5 λεπτά. Με σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα ώσπου να γίνει λείο. Αφήνουμε στην άκρη να πέσει η θερμοκρασία του σοκολατένιου μείγματος.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί.
  • Αφού κρυώσει αρκετά το σοκολατένιο μείγμα βάζουμε με κουτάλι μικρές ποσότητες μέσα στη σαντιγί και κάνουμε κινήσεις με μαρίζ από κάτω προς τα πάνω να ενωθούν τα δύο υλικά. Βάζουμε 10 λεπτά στο ψυγείο.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολάκι τα υλικά για το ράντισμα.
  • Βουτάμε στιγμιαία τα σαβαγιάρ να βραχούν χωρίς να μουλιάσουν. Κάνουμε μια στρώση  από ραντισμένα σαβαγιάρ μέσα στο τσέρκι ή ταψί μας προσαρμόζοντας τα έτσι ώστε να καλύπτεται καλά το εσωτερικό.
  • Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα μους. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη μια στρώση σαβαγιάρ και τέλος με την υπόλοιπη μους. Εάν θέλουμε κρατάμε μια μικρή ποσότητα μους για να κάνουμε σχέδια με κορνέ στο τέλος.
  • Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο να σταθεί για 1 ώρα.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη σοκολάτας: Στο κατσαρολάκι που εργαστήκαμε αρχικά, ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με τη σοκολάτα κι ανακατεύουμε πολύ καλά να γίνει λεία σοκολατένια γκανάζ. Αφήνουμε 5 λεπτά να χλιάνει και σιγά σιγά με κουτάλα επικαλύπτουμε την τούρτα.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο το γλυκό να σφίξει καλά για 4 ώρες, ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τις νιφάδες σοκολάτας. Εάν έχουμε κρατήσει κρέμα κάνουμε σχέδια με ροζέτες! Σερβίρουμε τη σοκολατίνα σε τρίγωνα ή τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Σημείωση: Για έξτρα σοκολατένιο αποτέλεσμα, αντί των σαβαγιάρ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για ευκολία σοκολατένιο κέικ που το έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες και το έχουμε εμποτίσει με το υγρό που αναφέρεται στα υλικά είτε έτοιμα κεκάκια σοκολάτας τύπου 7days τα οποία τα διαχωρίζουμε στη μέση ώστε να γίνουν πιο λεπτά! Έχω δοκιμάσει όλες τις περιπτώσεις και πάντα η σοκολατίνα βγαίνει εξαιρετική!


Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις