ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΛΕΜΟΝΑΤΕΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Ωραίο κι εύκολο φαγάκι του σαββατοκύριακου, ειδικά εάν καλοψηθεί όπως το δικό μου.
Ζουμερές και τρυφερές μπριζολίτσες τόσο που κόβονται με το πιρούνι! Αχ κι αυτές οι πατατούλες στο πλάι. Τι νόστιμο ζευγάρι είναι αυτό...!
Ας δούμε πως γίνονται και απολαύστε το με τα αγαπημένα σας πρόσωπα...!


Τα υλικά μας για 4 μερίδες  (οι δοσολογίες αφορούν τη μαρινάδα τόσο για τις μπριζόλες όσο και για τις πατάτες)
Δεν απαιτείται μαρινάρισμα αποβραδίς αλλά προετοιμασία την ίδια στιγμή που θα θελήσουμε να ψήσουμε το φαγητό.

Οπότε χρειαζόμαστε:
  • 4 χοντροκομμένες μπριζόλες χοιρινές λαιμού με κόκαλο
  • 5-6μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
  • 2 κουτ.σ. μουστάρδα (απαλή ή πικάντικη)
  • 2/3 νεροπότηρου ελαιόλαδο
  • 2 κουτ.γλ. ρίγανη
  • 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Πλένουμε και στεγνώνουμε τις μπριζόλες.
  • Σε σέικερ χτυπάμε το λάδι, το χυμό, τη μουστάρδα, το αλάτι και το μοσχοκάρυδο να αποκτήσουμε μια λεία μαρινάδα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ τις μπριζόλες και αδειάζουμε τη μισή μαρινάδα. Με τα χέρια μας αλείφουμε ομοιόμορφα τη μαρινάδα σε όλες τις πλευρές τους.  Μεταφέρουμε τις μπριζόλες μέσα σε ελαφρά λαδωμένο άνετο και βαθύ ταψί.
  • Σε μπολ αδειαζουμε τις πατάτες  και ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρινάδα ανακατεύοντας. Τις μεταφέρουμε κι αυτές μέσα στο ταψί. Όση μαρινάδα έμεινε στα μπολ τη ρίχνουμε κι αυτή πάνω από τις μπριζόλες και τις πατάτες. Τέλος πασπαλίζουμε τη ρίγανη να πάει παντού.
  • Τρίβουμε πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα σε όλο το φαγητό.
  • Βάζουμε ελάχιστο νερό στις άκρες του ταψιού (όχι περισσότερο από 2 δάχτυλα).
  • Καλύπτουμε το ταψί με το φαγητό με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 45 λεπτά. Έπειτα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπριζόλες και αρχίσουν να ζαρώνουν οι πατάτες. Τότε γυρίζουμε τα κρέατα  από την άλλη πλευρά για να ψηθούν ομοιόμορφα ενώ με ξύλινη κουτάλα φροντίζουμε να ανακατέψουμε απαλά και τις πατάτες. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φαγητό και σωθούν τα περίσσια υγρά!
  • Σερβίρουμε κι απολαμβάνουμε!


Καλή σας όρεξη ❣️
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις