ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ FERRERO ROCHER || ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

ΚΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ FERRERO ROCHER || ΦΕΡΕΡΟ ΡΟΣΕ

Την αδυναμία μου να βγάζω συνταγές που θα μιμούνται διάσημα κι αγαπημένα γλυκά του εμπορίου, την έχετε καταλάβει πλέον όλοι! Γι' αυτό σήμερα σας έχω έτοιμη ακόμη μια πατέντα για να φτιάξετε ολόδικά σας σπιτικά κεράσματα τύπου 'Φερέρο Ροσέ" ή τα γνωστά σε πολλούς ως σοκολατάκια " του κυρίου Πρέσβη"!!! 





Ας δούμε τώρα πως τα φτιάχνουμε:

Για τη γέμιση
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 250 gr  κουβερτούρα πραλίνας ή  350 γρ. πραλίνα νουτέλα
  • 4 σοκοφρέτες ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζ.τσ.  φουντούκια περασμένα στο μούλτι 
  • ολόκληρα φουντούκια 
Για την επικάλυψη
  • 280 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζ.τσ. φουντούκια χοντροσπασμένα
  • 1 κουτ.σ. σπορέλαιο
Διαδικασία:
  • Ξεκινάμε με τη γέμιση: Σε μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα κι έπειτα το ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνουμε 5 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε ώστε να προκύψει μια ωραία σοκολατένια γκανάς μεσαίας πυκνότητας. Στην περίπτωση που επιλέξουμε πραλίνα αντί κουβερτούρα πραλίνας, βάζουμε σε σιγανή φωτιά το γάλα και ανακατεύουμε μέσα τη νουτέλα να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο.
  • Στο μπολ με τη γκανάς  προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκοφρέτες και τα αλεσμένα φουντούκια. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα για 1' ώρα. Εναλλακτικά βάζουμε τα στερεά υλικά στην κατσαρόλα με τη λιωμένη σως πραλίνας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. 
  • Παίρνουμε μικρές ποσότητες μείγματος  (όσο ένα καρύδι), το πατάμε λίγο με τα χέρια μας και κλείνουμε μέσα  από 1 φουντούκι. Πλάθουμε με τα χέρια μας σε μπαλάκι και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Ξαναβάζουμε τα πλασμένα σοκολατάκια στο ψυγείο για 30΄λεπτά να σταθούν.
  • Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με το σπορέλαιο. Έπειτα προσθέτουμε και τα χοντροσπασμένα φουντούκια να χαθούν μέσα στο μείγμα.
  • Βουτάμε ένα-ένα τρουφάκι στη σοκολάτα, στραγγίζουμε με πιρούνι και τοποθετούμε σε πιατέλα με αντικολλητικό χαρτί. 
  • Διατηρούμε τα φερέρο στο ψυγείο σε κουτί που κλείνει καλά ή τυλιγμένα σε καραμελόχαρτα. Τις κρύες μέρες στέκονται κι εκτός ψυγείου για 3 ώρες!

Καλή σας απόλαυση
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις