Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη μόνο με μέλι

Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη μόνο με μέλι  
...σαν ζαχαροπλαστείου!!!


Συνταγή αποκάλυψη! Επιτέλους τα αγαπημένα σε όλους μελομακάρονα στην καλύτερή τους εκδοχή! Χωρίς ίχνος ζάχαρης, μελωμένα μέχρι μέσα και απόλυτα πετυχημένα! Έκανα πολλές δοκιμές μέχρι να βγάλω την κατάλληλη πατέντα, όμως όταν τελικά την πέτυχα πέταξα κυριολεκτώντας από τη χαρά μου και δεν έβλεπα την ώρα να μοιραστώ τα μυστικά μου μαζί σας!
Παρακάτω σας δίνω αναλυτικά όλες τις συμβουλές για να πετύχετε τα καλύτερα μελομακάρονα που έχετε φτιάξει ποτέ, στην απόλυτα υγιεινή εκδοχή τους! Δεν θα το πιστεύει κανείς ότι τα μελομακάρονα αυτά ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΑΧΑΡΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΥΜΗ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ τους. Θα χρησιμοποιήσουμε αγνό μέλι με τρόπο που να καταφέρει από μόνο του να αναπληρώσει τη γλύκα της ζάχαρης και να καρα-μελώσει μέχρι το εσωτερικό τα μελομακάρονά μας.Οι άκρες εξωτερικά στην πρώτη μπουκιά κρατάει ελάχιστα πιο τραγανή υφή και μέσα θα έλεγα ότι θυμίζει την σπυρωτή σύσταση ενός σιμιγδαλένιου σάμαλι! 
Είναι μία διαδικασία που αξίζει τον κόπο να δοκιμάσετε, κι απ' τη στιγμή που σας πετύχουν μετά θα φαίνεται παιχνιδάκι! 
Παρακαλώ να διαβαστεί το άρθρο μέχρι τέλους γιατί σε κάθε παράγραφο κρύβεται κι ένα επιπλέον μυστικό! 




Πάρτε χαρτί και μολύβι και ξεκινήστε!

Η δόση βγάζει περίπου 65 κομμάτια κανονικού μεγέθους!

Υλικά:
Για τη ζύμη
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml ηλιέλαιο
  • 250 ml φρέσκος χυμός πορτοκαλιού (όχι σουρωμένος)
  • 60 ml κονιάκ ή απλό μπράντυ
  • 2 κουτ.σ. μέλι
  • 1 κουτ.γλ. σόδα μαγειρική
  • 3 πρέζες αλάτι
  • 1 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ.γλ. κανέλα σε σκόνη
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
  • 2 κουτ.γλ.  baking powder
  • 8 κουτ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 750 γρ-800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
 Για το σιρόπι μελιού
  • 2 κούπες μέλι 
  • 220 ml νερό  
  • 1 ξύλο κανέλας
  • φλούδα από 1 πορτοκάλι
Γαρνίρισμα
  • 1/2 φλιτζ.τσ. καρυδόψυχα
  • ξύσμα από 1 μικρό πορτοκάλι
  • 1/2 κουτ. γλ. κανέλα σε σκόνη


Καταρχάς επισημαίνω ότι τα μελομακάρονα θα σιροπιαστούν ΚΑΥΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ, παρά τις παραδοσιακές συνταγές που αναφέρουν ότι πρέπει το ένα υλικό να είναι καυτό και το άλλο κρύο. Γι' αυτό δεν ασχολούμαστε καθόλου με το σιρόπι όση ώρα βρισκόμαστε στο στάδιο ζυμώματος! Επίσης μέχρι να τελειώσουμε με το πλάσιμο όλης της ζύμης ΔΕΝ ΠΡΟΘΕΡΜΑΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ γιατί δε θέλουμε να έχει ζέστη στην κουζίνα μας, εκτός κι αν εργαστούμε σε χωριστό δωμάτιο που θα είναι περισσότερο δροσερό.

Εκτέλεση:
ΖΥΜΗ 
Σε μια άνετη λεκάνη ανακατεύουμε λίγο τα λάδια και το μέλι . Βάζουμε τη σόδα μέσα στο χυμό να αφρίσει και τα ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη, μαζί και το κονιάκ. Συνεχίζουμε με όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, το baking και το ξύσμα. Με σύρμα  ανακατεύουμε όλα μαζί να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Έπειτα προσθέτουμε το σιμιγδάλι να ενωθεί με τα υγρά. Σταδιακά προσθέτουμε κουταλιές κουταλιές το κοσκινισμένο αλεύρι (ΟΧΙ ΟΛΟ ΜΑΖΙ) και μόλις αρχίσει το μείγμα να κολλάει στο σύρμα συνεχίζουμε τη τάραγμα με τα χέρια. Προσθέτουμε σιγά σιγά όλο το υπόλοιπο αλεύρι ανακατεύοντας απαλά με τα χέρια μέχρι να δούμε ότι τα στερεά υλικά έχουν μουσκέψει καλά. Η συνολική ποσότητα του αλευριού μπορεί να διαφέρει λίγο σε σχέση με τη δοσολογία που αναφέρω στη λίστα, αυτό εξαρτάται από την πυκνότητα και το βάρος των λαδιών που θα χρησιμοποιήσουμε (δεν είναι όλα τα λάδια και τα μέλια ίδια γι' αυτό και οι μικρές αποκλίσεις). ΔΕΝ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΑ ΤΗ ΖΥΜΗ! ΒΥΘΙΖΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ τα δάχτυλά μας πιέζοντας όσο αλεύρι απομένει μέσα στη ζύμη.  Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει το ζυμάρι να είναι ξηρό, να κάνει κομματάκια  ή να έχει σβόλους, θέλουμε απλώς τα υλικά να ενωθούν και όχι κάτι περισσότερο ή λιγότερο.
ΠΛΑΣΙΜΟ
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΑ ΤΑΨΙΑ INOX ή ΠΥΡΕΞ, δεν επιλέγουμε πολύ σκούρα σκεύη καθώς πυρώνουν σε λιγότερο χρόνο και μαυρίζουν την κάτω πλευρά των μπισκότων. Παίρνουμε κομμάτια ζύμης, ιδανικά 28-30 γρ. και πλάθουμε οβάλ σχήματα ή άλλο σχήμα της επιλογής μας αρκεί να θυμόμαστε ότι τα ομοίου σχήματος, πάχους και μεγέθους μπισκότα πρέπει να βρίσκονται στο ίδιο ταψί. Δεν κουράζουμε τη ζύμη κατά τη διαμόρφωση γιατί δεν πρέπει να βγει το λάδι της, αλλιώς τα μπισκότα θα σκληρύνουν πολύ και δε θα μελώσουν καλά αργότερα. Με ένα μαχαιράκι χωρίς δόντια κάνουμε διαγώνιες χαραγματιές στην επιφάνεια της ζύμης, διαφορετικά χρησιμοποιούμε το εργαλείο-αράχνη. Μεταφέρουμε ένα ένα ζυμαράκι μέσα στο ταψί αραιά το ένα από το άλλο. Όταν τελειώσουμε με όλη τη ζύμη και γεμίσουν τα ταψιά μας τα μεταφέρουμε σε δροσερό δωμάτιο. Ανάβουμε το φούρνο να πυρώσει στους 180' βαθμούς με ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ και ΟΧΙ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ. Βάζουμε το ταψί που ΠΛΑΣΑΜΕ ΠΡΩΤΟ στη δεύτερη θέση από το τέλος. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά ή έως ότου πάρουν τα μπισκότα ωραίο χρυσαφί χρώμα. ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ, διαφορετικά τα μπισκότα θα "πέσουν" και θα απλώσουν. Μόνο όταν αντιληφθούμε από το τζαμάκι του φούρνου ότι τα μπισκότα πήραν σχήμα, χρώμα και μοσχομύρισαν ανοίγουμε κι ελέγχουμε. Εάν δούμε ότι η κάτω πλευρά τους είναι πιο σκούρη τότε τα μελομακάρονα είναι έτοιμα. Εάν όχι τα αφήνουμε 2 λεπτά ακόμη προσέχοντας να μή διαφύγουν της προσοχής μας και μας καούν. 
ΣΙΡΟΠΙ 
Λίγο πριν το πέρας του ψησίματος του πρώτου ταψιού βάζουμε σε μικρό κατσαρόλι όλα τα υλικά του σιροπιού και σε μέτρια θερμοκρασία τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση αφαιρώντας τους αφρούς που προκύπτουν. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινο αναδευτήρα και σβήνουμε το μάτι. Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τη φλούδα. Ρίχνουμε ΤΑ ΚΑΥΤΆ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ που μόλις βγάλαμε από το φούρνο μέσα στο ΖΕΣΤΟ ΣΙΡΟΠΙ  ΑΝΑ 3 (όχι πολλά μαζί) και τα αφήνουμε για 20 δεύτερα από κάθε πλευρά να τραβήξουν. Συνολικός χρόνος 40 δευτερόλεπτα. Τα "πιάνουμε" με σουρωτήρι (το εργαλείο που σουρώνει τον χυμό) ή παρόμοιο εργαλείο με σύρμα και τα μεταφέρουμε ΑΝΑΠΟΔΑ (δηλαδή με την καλή τους πλευρά να κοιτάει κάτω) μέσα σε επίπεδη πιατέλα. Τα αφήνουμε στην άκρη ξεσκέπαστα.ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΖΕΣΤΟ (πάνω στο σβησμένο μάτι ή σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία).

Για τα υπόλοιπα ταψιά η διαδικασία είναι η ίδια: Μεμονωμένο ψήσιμο ανά ταψί, βύθισμα ανά τριάδες στο ζεστό σιρόπι για 40 δευτερόλεπτα συνολικά κι από τις 2 πλευρές- σούρωμα με σύρμα-μεταφορά ανάποδα μέσα σε πιατέλα.  

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΜΕΛΩΜΑ!!!!!

ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΧΗΜΑΤΟΣ 
Σε αντίθεση με τις κλασικές συνταγές που αναφέρουν  ότι όσο πιο μικρά μελομακάρονα πλάσουμε  τόσο καλύτερο σιρόπιασμα πετυχαίνουμε, εδώ συμβαίνει το αντίθετο! Τα μελομακάρονά μας πρέπει να μην είναι σε μέγεθος "μπουκιάς", για να μπορεί το σιρόπι μελιού να βρει ψίχα και να καραμελώσουν μαζί όσο κρυώνουν. Απ' όσο βλέπετε και στις φωτογραφίες πιο πάνω, έκανα δύο σχήματα: αστεριού και κλασικού οβάλ. Όσο πιο λείο σχήμα έχει το μελομακάρονό μας στο πλάσιμο τόσο πιο εύκολα θα μελώσει, ενώ όταν υπάρχουν γωνίτσες γίνονται εξωτερικά πιο τραγανά. Επίσης το χάραγμα με μαχαίρι ή αράχνη είναι απαραίτητο για να φτάσει το σιρόπι πιο εύκολα στο κέντρο.

 Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία με όλα τα μπισκότα και το σιρόπιασμα, περιχύνουμε το σιρόπι που (σίγουρα) έχει απομείνει από πάνω τους. Τα γυρίζουμε 2 φορές ανά 30' λεπτά για να βεβαιωθούμε ότι έχουν μελώσει καλά προσέχοντας την τελευταία φορά να είναι πάλι από την ανάποδή τους. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά μέσα στα ταψιά τους και σκεπάζουμε πολύ καλά με μεμβράνη τροφίμων. Αφήνουμε ΙΔΑΝΙΚΑ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ  να καραμελώσουν. Την άλλη μέρα θα διαπιστώσουμε ότι δε θα έχει μείνει σχεδόν καθόλου σιρόπι στα ταψιά


ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ 
Αλέθουμε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με το ξύσμα και την κανέλα να γίνουν σχεδόν σκόνη, 
Μεταφέρουμε τα καραμελωμένα μελομακάρονα στην πιατέλα μας και τα πασπαλίζουμε με το μείγμα καρυδιού. 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ
Λόγω απουσίας της ζάχαρης, τα μελομακάρονα αυτά δεν κρυσταλλώνουν με το πέρασμα των ημερών όμως πρέπει να τα βοηθήσουμε να διατηρήσουν το μέλωμά τους.  Καλό είναι  όσα μελομακάρονα δεν πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα, να τα κλείσουμε σε αεροστεγές σκεύος σκεπασμένα πρώτα με μεμβράνη τροφίμων. Εάν κατά το σερβίρισμα θέλουμε να τα φρεσκάρουμε, απλά ζεσταίνουμε σε ένα μπρικάκι 2 κουτ.γλ. μέλι με 2-3 σταγόνες νερό και το ρίχνουμε από πάνω τους, διαφορετικά μπορούμε με "ωμό" απλό μέλι και πιρουνάκι να τα ραντίσουμε κάνοντας γραμμές. 


Τα πιο μελένια μελομακάρονα είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!

Καλή σας επιτυχία και καλή απόλαυση <3
Και του χρόνου! Καλές γιορτές <3
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη





 

Σχόλια

  1. Καλησπέρα σας και καλή χρονιά!!!
    Η συνταγή για τα μελομακάρονά σας ήταν εξαιρετική!!!
    Σας ευχαριστώ πολύ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου!!! Και του χρόνου να'στε καλά να τα ξαναφτιάξετε και να τα απολαύσετε! Σας εύχομαι μια γλυκιά χρόνια σαν μέλι!!!!

      Διαγραφή
  2. Απίθανα τα πιο νόστιμα που έχουμε φάει!!!! Νόμιζαν ότι τα πήρα από κάποιο εργαστήριο ☺️☺️να είστε καλά καλές γιορτές με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου! Είδατε ποσο ωραία λειτουργεί το μέλι? Καλοφάγωτα, ο.τι επιθυμείτε και να έχετε γαλήνιες όμορφες γιορτές!!!!

      Διαγραφή
  3. Απίθανα τα πιο νόστιμα που έχουμε φάει!!!! Νόμιζαν ότι τα πήρα από κάποιο εργαστήριο ☺️☺️να είστε καλά καλές γιορτές με υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλές γιορτές!!! Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε η συνταγή μου!!!

      Διαγραφή
  4. Μαριφανη μου στην εκτελεση της συνταγης δεν αναφερεις το σιμιγδαλι .Μπαινει λογικα με το αλευρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για την επισήμανση, έκανα τη διόρθωση..! Το σιμιγδάλι μπαίνει πρώτα μόνο του μέσα στα υγρά υλικά κι έπειτα στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά!!! Καλή σας επιτυχία ❤️

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά πολύ πετυχημένη η συνταγή σας. Ευχαριστούμε θερμά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια ευχαριστώ! Εύχομαι να τα ευχαριστηθείτε μέχρι και το τελευταίο ψιχουλάκι!! Καλές γιορτές ❣️

      Διαγραφή
  6. Συγχαρητήρια για αυτή την υπέροχη συνταγή. Χτες βράδυ φτιάξαμε τα μελομακάρονα, μαζί με τον άντρα μου και βγήκαν υπέροχα. Δεν υστερούν σε τίποτα από αυτά με τη ζάχαρη, ίσα ίσα που γίνονται ακόμη καλύτερα. Μπράβο, μπράβο, μπράβο και πάλι μπράβο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσο πολύ χαίρομαι που σας άρεσε η συνταγή μου!!! Εύχομαι να τα απολαύσετε μέχρι το τελευταίο ψίχουλο και του χρόνου να φτιάξετε 3πλάσια!!!! Σας ευχαριστώ πολύ!! Καλές γιορτές σας εύχομαι!!!

      Διαγραφή
  7. ΜΟΛΙΣ ΕΦΤΙΑΞΑ ΤΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!!!ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ!!!ΑΠΛΑ ΤΕΛΕΙΑ!!!ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπράβο σας γεια στα χέρια σας!!! Χαίρομαι πολύ που σας αρέσουν!!! Να είστε καλά και του χρόνου!!! Καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  8. Χρονια Πολλα με Υγεια και καθε Ευτυχία. Σε ευχαριστώ πολυ για την υπέροχη συνταγή σου.Το σιρόπι ακριβώς οπως το έχεις μπορώ να το χρησιμοποιήσω για μπακλαβά?
    Ευγενείς χαιρετισμούς απο ΝΥ🌍

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρόνια πολλά και πολλές ευχές!! Αυτά τα μελομακάρονα πραγματικά έχουν μεγάλη επιτυχία, είναι 100% "μελό"μακαρονα όπως λέει και το όνομα τους και βέβαια υγιεινότερα λόγω της απουσίας ζάχαρης.
      Σχετικά με το ερώτημα σας σας παραπέμπω στη συνταγή μου για μπακλαβα μόνο με μέλι που δεν θέλει καν νερό! Δεν φαντάζεστε γεύση! Μένει τραγανός μέχρι το τελευταίο φύλλο ενώ δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πανιάσει! Παρακαλώ αντιγράψτε το λινκ σε ένα παράθυρο browser για να δείτε αναλυτικά πως θα φτιάξετε τον τελειότερο μπακλαβά σας! Καλή επιτυχία!!
      https://lixoudiesmarifanis.blogspot.com/2020/03/blog-post_23.html?m=1

      Διαγραφή
    2. Σε ευχαριστώ θερμά για την πολύτιμη βοηθεια σου.
      Σκεπτόμουν να φτιάξω σιρόπι με λιγη ζάχαρη καρύδας και περισσοτερο μέλι αλλα δεν γνωρίζω τι αποτέλεσμα θα έχει η ζαχαρη καρύδας. Θα ακολουθήσω την δικη σου συνταγή γιατί με εχει δελεάσει.
      Και παλι θερμα ευχαριστώ!!
      Να είσαι παντα καλα!!

      Διαγραφή
    3. Επειδή γενικά χρησιμοποιώ κι εγώ τη ζάχαρη καρύδας και πειραματίζομαι πολύ μαζί της να σας πω ότι σιρόπι με ζάχαρη καρύδας δοκίμασα πολλές φορές να φτιάξω αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό. Δοκιμάστε τον μπακλαβά με το μέλι! Η γεύση του είναι πολύ ανώτερη από τους κλασικούς που ξέρουμε με το σιρόπι ζάχαρης! Περιμένω τις εντυπώσεις σας! :)

      Διαγραφή
    4. Ευχαριστώ θερμά για τις πολύτιμες συμβουλές σου.
      Θα επανέλθω εντος ημερών να σου γράψω τις εντυπώσεις μου.Καλη συνεχεια να εχεις και ομορφες γιορτινές ημέρες. 🎁🎄🌎

      Διαγραφή
    5. Καλές δημιουργίες! Να περνάτε όμορφα και με ασφάλεια!!!! 🎈

      Διαγραφή
  9. Μετά τα καταπληκτικά σας τσουρέκια φέτος θα δοκιμάσω και τα μελομακάρονα...θα επανέλθω με εντυπώσεις... ευχαριστούμε για τη συνταγή και τα αναλυτικά σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύχομαι να σας αρέσει κι αυτή η συνταγή! Είναι μελομακάρονα με όλη τη σημάδια της λέξης!
      Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή
  10. Να 'μαι πάλι... πολύ, πολύ νόστιμα μελομακάρονα.... έβαλα στη γέμιση μισή κούπα τριμμένο καρύδι γιατί μας αρέσει πολύ και όντως του πάει πολύ... πολύ αρωματικά, πολύ εύγευστα...σε όλα τους πολύ...να είσαι πάντα καλά... καλές γιορτές με υγεία και αγάπη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα φτιάξατε κιόλας!!! Μπράβο σας γειά στα χέρια σας! Ωραία ιδέα το καρύδι στη ζύμη! Καλοφαγωτα και σας εύχομαι επίσης όμορφες γιορτές!!!

      Διαγραφή
  11. Καλησπέρα και καλές γιορτές! Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση ....επειδή δεν θέλω να τα μελωσω και να τα κάνω σαν μπισκότα μπορώ να βάλω παραπάνω μελι στην συνταγή!? Θα πετύχουν,!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας!
      Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη για να προκύπτουν μελομακαρονα. Δεν είμαι βέβαιη αν οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση θα πετύχει για το σκοπό που τα θέλετε. Καλυτερα να αναζητήσετε κάποια άλλη συνταγή για μπισκότα μελιού! Σας ευχαριστώ πολύ και καλές γιορτές!!!

      Διαγραφή
  12. Απίθανα τα μελομακάρονα!!! Καλομελωμενα, αλλά όχι πανιασμενα, γευστικά, πολύ προσεγμένη συνταγή! Είναι δεύτερη χρονιά που τα φτιάχνω, πέρυσι μάλιστα έφτιαξα πολλές δόσεις γιατί τα εξαφάνιζαν! Σήμερα, 1η Δεκέμβρη έφτιαξα την πρώτη δόση και μέχρι τα Χριστούγεννα έπονται κι άλλες! Ευχαριστούμε πολύ και καλές γιορτές!♥️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πολύ που σας αρέσει τόσο αυτή η συνταγή!!! Να είστε καλά να τα φτιάχνετε κάθε χρόνο, να τα απολαμβάνετε και...να με θυμάστε χαχαχχαχαχ Καλές γιορτές να έχετε με υγεία και χαρά !!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις