ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

ΜΙΛΦΕΙΓ ΜΕ ΣΦΟΛΙΑΤΑ


Κι ενώ σας έχω δείξει κατά καιρούς πως μπορείτε να φτιάξετε εύκολο μιλφέιγ, ήρθε επιτέλους η κατάλληλη συγκυρία  να το φτιάξω μια φορά με αυθεντική σφολιάτα. Το φύλλο πραγματικά κάνει τη διαφορά! Η κρέμα γίνεται πανεύκολα και με τον κατάλληλο χειρισμό γίνεται εξαιρετικά αφράτη!


Επειδή το μιλφέιγ αυτό προοριζόταν για ένα μεγάλο κέρασμα 20 ατόμων, υπολόγισα τα υλικά έτσι ώστε η λίστα των υλικών πιο κάτω να αφορά ταψί 20*25 




Οπότε θα χρειαστούμε:
  • 2 φύλλα σφολιάτας (εγω χρησιμοποίησα νωπά) 
  • άχνη ζάχαρη 
Για την κρέμα:
  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου βρασμού με γεύση βανίλια
  • 1 βανίλια
  • 25gr. βούτυρο αγελαδινό
  • γάλα φρέσκο πλήρες (όσο αναγράφεται στο φάκελο της κρέμας αλλά για διπλή δόση)
  • ζάχαρη κρυσταλλική (όσο αναγράφεται στο φάκελο της κρέμας αλλά για διπλή δόση)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος ζωική πλήρης για σαντιγί 
Για την επικάλυψη:

  • 150 ml φυτική κρέμα για σαντιγί, ψυγείου με προσθήκη ζάχαρης
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλιας
  • 1 κουτ.γλ. λικέρ Bailey's
  • άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε με τα φύλλα: Στον πάγκο εργασίας μας ανοίγουμε λίγο με πλάστη τα φύλλα,  τα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και τα πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και τα τρυπάμε ομοιόμορφα με πιρούνι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 12-15 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν και διογκωθούν. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. 
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα: Ακολουθούμε τις οδηγίες που αναγράφονται στο φάκελο για τις κρέμες (τις φτιάχνουμε και τις 2 μαζί σε μεγάλη κατσαρόλα) προσθέτοντας όμως και τη βανίλια. Αφού η κρέμα πήξει την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας καλά με σύρμα. Μεταφέρουμε την κρέμα σε ένα φαρδύ σκεύος και καλύπτουμε με μεμβράνη να κολλήσει στην επιφάνεια της κρέμας. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. 
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  • Παίρνουμε την κρέμα και την χτυπάμε με το μίξερ λίγο να αφρατέψει. Ενώνουμε και τη σαντιγί χτυπώντας μέχρι να προκύψει μια αφράτη κι ενιαία κρέμα. 
  • Στο ταψί μας προσαρμόζουμε μια στρώση από τετράγωνα σφολιάτας και απλώνουμε από πάνω το 1/2της κρέμας. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία στρώνοντας ξανά σφολιάτα και άλλη μία δόση κρέμας. 
  • Χτυπάμε τη φυτική κρέμα μαζί με τη βανίλια και το λικέρ να γίνουν σαντιγί και απλώνουμε στο γλυκό μας. 
  • Όση σφολιάτα έχει μείνει τη θρυμματίζουμε με τα χέρια και πασπαλίζουμε πάνω από το γλυκό. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον κι όταν έρθει η στιγμή να σερβιρίρουμε, κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη!




Καλή σας απόλαυση

Σας φιλώ :*
Μαριφάνη









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις