ΜΙΝΙ BURGER ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ

ΜΙΝΙ BURGER ΓΙΑ ΠΑΡΤΥ


Το φθινόπωρο εκτός από πτώση θερμοκρασίας φέρνει και πολλά παιδικά πάρτυ. Εάν είστε κι εσείς γονιός που οργανώνει το παρτάκι του παιδιού σας,  σας έχω μια φανταστική ιδέα για παιδικό μπουφέ! Burger που αγαπάνε μικροί και μεγάλοι! Φανταστικό μεζεδάκι που παίρνει και το ρόλο "φαγητού"! Αφράτα σπιτικά ψωμάκια από τα χεράκια σας γεμισμένα με πεντανόστιμο μοσχαρίσιο  μπιφτεκάκι που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Χορταστικός μεζές που θα ικανοποιήσει τα μικρά στομαχάκια και θα σκορπίσει παιδικά χαμόγελα!

Τη ζύμη για αφράτα ψωμάκια burger σας την έχω δείξει και σας άρεσε πολύ! Πατήστε εδώ για να τη θυμηθείτε οι παλιοί και να ενημερωθείτε οι καινούριοι ;) 

Η δόση για τα ψωμάκια βγάζει σχεδόν 30 μίνι κομμάτια, κατ'επέκταση οι δοσολογίες των υπόλοιπων υλικών είναι προσαρμοσμένες κατάλληλα!




















Για τα μπιφτεκάκια θα χρειαστούμε:
  • 700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο με λίγο λιπάκι
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες και στραγγισμένες χωρίς κόρα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι
  • 1 μέτρια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
  • 3 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κουτ.γλ. ξύδι
  • 1 κουτ.γλ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Υπόλοιπα υλικά:
  • 15-18 λεπτές φέτες gouda ή cheddar κομμένες στη μέση
  • 6-7 ντομάτες μικρού μεγέθους κομμένες σε ροδέλες
  • μουστάρδα απαλή με μέλι
  • κέτσαπ 
  • αγγουράκια τουρσί /πίκλες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
  • Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια. Εάν μας φαίνεται ότι η ζύμη δεν πλάθεται λόγω αυξημένης υγρασίας τότε προσθέτουμε λίγη τριμμένη φρυγανιά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 3' ώρες, ιδανικά κάνουμε την προετοιμασία από το προηγούμενο βράδυ.
  • Πλάθουμε μικρά μπιφτεκάκια όσο ένα λεμόνι και τα βάζουμε πάνω σε ζεστό τηγάνι -γκριλιέρα αντικολλητική που έχουμε περάσει ελαφρά με λάδι. Βάζουμε 6-7 μπιφτεκάκια τη φορά ανάλογα με τη χωρητικότητα του σκεύους μας. Πιέζουμε με μια σπάτουλα τα μπιφτεκάκια μας να πλατύνουν και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Μισοσκεπάζουμε με ένα καπάκι κατσαρόλας το τηγάνι κι αφήνουμε τα μπιφτεκάκια μας να ψηθούν για 4 λεπτά από κάθε πλευρά.Τα μπιφτεκάκια μας θα είναι έτοιμα όταν έχουν ξεροψηθεί εξωτερικά. Για να βεβαιωθούμε ότι έχουν ψηθεί και στο εσωτερικό τους, τρυπάμε με οδοντογλυφίδα κι αν βγουν ροζ υγρά σημαίνει ότι θέλουν ακόμη λίγο χρόνο μαγειρέματος, εάν όμως βγάλουν άχρωμα υγρά τότε είναι έτοιμα. Λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά βάζουμε πάνω από κάθε μπιφτεκάκι 1/2 φέτα τυριού κι αφήνουμε να λιώσει ελαφρά. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία με όλα τα μπιφτεκάκια και το τυρί. Εάν κρίνουμε απαραίτητο αλείφουμε με λίγο λάδι κάθε φορά το τηγάνι μας.
  • Ανοίγουμε τα ψωμάκια στα 2 και τα ψήνουμε για 3 λεπτά στην τοστιέρα ίσα ίσα να φρυγανιστούν.
  • Παίρνουμε κάθε "ζεύγος" από ψωμάκια και βάζουμε μια ροδέλα ντομάτας πάνω από τη βάση. Τοποθετούμε από ένα μπιφτεκάκι με λιωμένο τυρί, γαρνίρουμε με μουστάρδα, κέτσαπ και τέλος με 1 αγγουράκι τουρσί/πίκλα εφ'όσον επιθυμούμε. Σκεπάζουμε με το άλλο κομμάτι ψωμιού και στερεώνουμε με ξυλάκια ή χοντρές οδοντογλυφίδες!!!

Εναλλακτικές γεμίσεις ιδανικές για παιδιά:
  • Μπιφτέκι-ντομάτα-τυρί-μπέικον σωταρισμένο- μαγιονέζα-μουστάρδα
  • Μπιφτέκι-ντομάτα-τυρί-ροδέλες κρεμμυδιού-μαρούλι-μαγιονέζα
  • Μπιφτέκι-ντομάτα-τυρί-κέτσαπ
  • Μπιφτέκι-μπέικον σωταρισμένο-μαγιονέζα-κέτσαπ-μαρούλι
  • Μπιφτέκι-τυρί-κρεμμύδι σε ροδέλες-μαγιονέζα-κέτσαπ-τουρσί

Καλή σας διασκέδαση!!
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις