ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ  
Γεια σας και καλωσορίσατε και πάλι πίσω στο blog μου!


Σήμερα σας έχω μια ωραία και πανεύκολη ιδέα για γεμιστά σοκολατάκια! Είναι τόσο όμορφα που προσφέρονται ακόμα και σε αρραβώνα ή ως λιχουδιά στα candy bar βαπτίσεων! Γίνονται με ελάχιστα υλικά που μπορείτε να τα βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ...η μόνη προϋπόθεση να έχετε τις κατάλληλες φόρμες-καλούπια για σοκολατάκια που ουσιαστικά κάνουν όλη τη δουλειά! 






Τα υλικά μας για περίπου 30 κομμάτια είναι τα εξής:
  • 250 γρ. ροζ σοκολάτα κουβερτούρα με γεύση φράουλας (είναι σε σχήμα κουμπιών και κυκλοφορεί ευρύτατα στα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής)
  • 30 κερασάκια από γλυκό κουταλιού καλά στραγγισμένα από το σιρόπι
  • 100 γρ. σοκολάτα σκούρα ή γάλακτος για το γαρνίρισμα
  • sprinkles σε σχήμα καρδιάς (κυκλοφορούν ευρύτατα στα σούπερ μάρκετ ή σε καταστήματα ειδών ζαχαροπλαστικής) 
  • καραμελόχαρτα/χάρτινες θήκες 



Εκτέλεση:
  • Ξεκινάμε λιώνοντας τη ροζ σοκολάτα σε μπεν μαρί. Τη διατηρούμε ρευστή μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Μέσα στις φόρμες αδειάζουμε από μισό κουταλάκι λιωμένη κουβερτούρα και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας"χτίζουμε" τη ρευστή σοκολάτα ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοιχώματα μέχρι πάνω. Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη για 10 λεπτά. 
  • Αφού παγώσουν οι φόρμες με τη σοκολάτα, τοποθετούμε στο κέντρο από ένα κερασάκι. Εάν οι θήκες είναι μικρές τότε κόβουμε τα κεράσια στη μέση και βάζουμε από μισό. Κλείνουμε από πάνω με ρευστή σοκολάτα, χτυπάμε 2 φορές τη φόρμα πάνω στον πάγκο μας και ξαναπαγώνουμε στην κατάψυξη για 20' λεπτά. Μόλις σταθεροποιηθούν τα σοκολατάκια μας τα ξεφορμάρουμε και τα ακουμπάμε πάνω σε σχάρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
  • Σε ξεχωριστό μπεν-μαρί λιώνουμε λίγη σκούρα σοκολάτα και κάνουμε γραμμές πάνω από τα σοκολατάκια μας. Εάν θέλουμε κολλάμε σε κάποιο σημείο που υπάρχει ρευστή σοκολάτα από ένα sprikle! 
  • Μεταφέρουμε τα σοκολατάκια μας σε καραμελόχαρτα κι αν θέλουμε τα κλείνουμε μέσα σε σελοφάν με μια μικρή κορδέλα!
Σημείωση: Μπορούμε να φτιάξουμε και αντίστροφα τα σοκολατάκια μας δηλαδή εξωτερικά με σοκολάτα σκούρα/γάλακτος και εξωτερικά με γραμμές από ροζ σοκολάτα. Οι δοσολογίες είναι πάλι οι ίδιες με αυτές που δίνω στη λίστα υλικών.
Καλή επιτυχία <3
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις