ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ

ΠΑΓΩΤΙΝΙΑ

Γεια σας  φίλοι μου καλοί!!! Σαν σήμερα στις 12/8/11 άνοιξα αυτό εδώ το blog...Ήταν μια περίοδος που έψαχνα να βρω μια δραστηριότητα και να γεμίσω το χρόνο μου μέσα στις διακοπές μου... Στην αρχή δεν ήμουν σίγουρη για το περιεχόμενο καθώς η φύση (και η καταπληκτική μαγείρισσα μαμά μου..!) μου έδωσαν πολλά και διαφορετικά χαρίσματα εκτός από ένα: 
Να μαγειρεύω...!
Παράδοξο απ' τη στιγμή που διάλεξα το θέμα του ιστολογίου αυτού να είναι η μαγειρική και οι συνταγές. Την ικανότητα αυτήν την ανέπτυξα κυριολεκτικά ενστικτοδώς και διαβάζοντας πολύ κάθε τι σχετιζόμενο με συνταγή. Ήταν όμως και κάτι άλλο που με ώθησε :η επιτακτική ανάγκη να μάθω να τρώω φαγητό ανθρώπινο ξεφεύγοντας πια από το πλαστικό που είχα συνηθίσει ως σπουδάστρια. Άλλωστε οι κακές μου αυτές συνήθειες είχαν σαν αποτέλεσμα μια ενδιαφέρουσα περιπέτεια με το στομάχι μου.
Η επαφή μου με κάθε ένα υλικό που έπρεπε να "ψιλοκόψω-ξεφλουδίσω-ψήσω-βράσω" ήταν η λύση στο πρόβλημα, καθώς με έμαθε να  τρώω φακές και μοσχαρίσιο κρέας όσο αστείο κι αν σας φαίνεται.  Μπήκα βλέπετε στη διαδικασία να διαβάσω οδηγίες, να κλάψω λίγο απ' το κρεμμύδι που έκοβα και να δοκιμάσω με βουτηχτό ψωμί μέσα στη σάλτσα τους να δω εάν έχει  δέσει..Η όσφρηση και η γεύση με έκαναν τελικά γνώστη του -βασικού θα αρκεστώ να πω- αντικειμένου. Κάθε φορά που πετύχαινε κάτι το εγραφα. Όποτε μου έλειπε ένα υλικό τότε έψαχνα τρόπο να το αντικαταστήσω με κάποιο άλλο βγάζοντας τελικά ένα καινούριο πιάτο. Τα  αποτελέσματα μετά από αυτά τα 8  χρόνια τα βλέπετε όσοι με παρακολουθείτε... 732 συνταγές, μια παρέα αναγνωστών που διαρκώς μεγαλώνει κι ένα υγιές στομάχι :D :D :D 
Η φαντασία και το ένστικτο είναι αυτά που με καθοδηγούν τώρα πια.  Έχω πολλά να μάθω ακόμα..και φυσικά να δώσω. Ποτέ δεν παραποίησα τις φωτογραφίες μου προσπαθώντας να κινήσω το ενδιαφέρον και να κερδίσω  εντυπώσεις. Κάθε  ένα κλικ  στη σελίδα μου με βοηθάει να περάσω στο...επόμενο άρθρο. Το ένα φέρνει το άλλο. Μόνο όσοι μπλέκονται σ'αυτή την ιστορία με το χαοτικό διαδίκτυο μπορούν να καταλάβουν πως σκέφτομαι. Ειδικά όταν δεν υπάρχει οικονομικός αντίκτυπος. Κάθε τι όμως που προσφέρεται από καρδιάς σίγουρα δεν περιμένει αντίκρυσμα. Μόνο ένα "ευχαριστώ" κι ένα "μπράβο".  Φυσικά με τη σειρά μου
         ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Τα γραπτά μένουν...
Ας περάσουμε τώρα στο γλυκό!!!!




Υλικά
Για τις σοκολατένιες θήκες-βάσεις
κουβερτούρα σοκολάτας γάλακτος/ υγείας
χάρτινα καραμελόχαρτα (θηκάκια για γλυκά και σοκολατάκια).

Οι δοσολογίες των γεμίσεων βγάζουν περίπου 20 παγωτίνια.

Για τα παγωτίνια με γεύση βανίλια
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κουτ.σ. ζαχαρούχο γάλα
1 κουτ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα σκόνη

Για τα παγωτίνια με γεύση σοκολάτα
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κουτ.σ. ζαχαρούχο γάλα
2 κουτ.σ. κακάο σε σκόνη άγλυκο

Για τα παγωτίνια με γεύση μερέντα
250 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης
2 κουτ.σ. μερέντα

Για παγωτίνια frozen yogurt
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
2 κουτ.σ. ζαχαρούχο γάλα

Για το γαρνίρισμα
μπανάνες κομμένες σε ροδέλες ή άλλα φρέσκα φρούτα τις αρεσκείας μας/γλυκό κουταλιού/κομπόστα/κονσέρβα
σταγόνες σοκολάτας
ανάλατο ξηροί καρποί όπως αμύγδαλα/φουντούκια/φυστίκια Αιγίνης/καρύδια




Εκτέλεση:
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τις σοκολατένιες θήκες. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ρευστή. Παίρνουμε ένα ένα θηκάκι και βάζουμε στο κέντρο του ένα κουταλάκι σοκολάτα. Σιγά σιγά ανεβάζουμε με τη βοήθεια του κουταλιού τη σοκολάτα στα πλαϊνά της θήκης καλύπτοντάς την έως πάνω "ντύνοντας" έτσι με σοκολάτα το εσωτερικό τους. Αφού ετοιμάσουμε όσες θήκες θέλουμε τις βάζουμε μέσα σε επίπεδο δίσκο και τις παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να τις χρειαστούμε.

Για τις γεμίσεις:
Προκειμένου να φτιάξουμε τη γέμιση με παγωτό βανίλια, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί κι έπειτα προσθέτουμε το ζαχαρούχο και το εκχύλισμα ή τη σκόνη βανίλιας. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο με σκεπασμένο μπολ . Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το παγωτό με γεύση σοκολάτα.
Για το παγωτό μερέντα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να στέκεται και προσθέτουμε τη μερέντα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο με σκεπασμένο το μπολ.
Για το frozen yogurt χτυπάμε το γιαούρτι να αφρατέψει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα. Εάν θέλουμε λίγο πιο γλυκό το αποτέλεσμα προσθέτουμε ακόμη 1 κουτ.σ. ζαχαρούχο γάλα. Βάζουμε το μείγμα σκεπασμένο για λίγο στο ψυγείο.
Συναρμολόγηση:
Βγάζουμε ανά 2 κάθε φορά τα παγωμένα σοκολατένια φορμάκια από την κατάψυξη και με ένα κουταλάκι γεμίζουμε έως πάνω με το παγωτό της αρεσκείας μας. Για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιούμε κορνέ ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε με τη γαρνιτούρα τις επιλογής μας και βάζουμε τα παγωτίνια μας ξανά στην κατάψυξη το ένα δίπλα στο άλλο να παγώσουν ιδανικά από το προηγούμενο βράδυ ή για 4 ώρες το λιγότερο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία βγάζοντας κάθε φορά 2 σοκολατένιες βάσεις από την κατάψυξη και γεμίζοντας τες.
Αφού παγώσουν τα παγωτίνια μας ξεφορμάρουμε τα χάρτινα θηκάκια! Το αποτέλεσμα? Υπέροχα ευπαρουσίαστα παγωτίνια πρωτότυπα και πολύ γευστικά!!! 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
1.Η δοσολογία για την λιωμένη κουβερτούρα της βάσης είναι ελεύθερη, σύμφωνα με το "μάτι" λιώνουμε από αυτη και φτιάχνουμε όσα θηκάκια έχουμε διαθέσιμα. Τα 100 γρ. κουβερτούρα βγάζουν σχεδόν 15 μικρά θηκάκια.
2. Εάν δεν έχουμε χώρο στην κατάψυξη τότε καλό είναι να μην φτιάξουμε με τη μία πολλά σοκολατένια θηκάκια καθώς μετά δε θα μπορούμε να τα παγώσουμε όλα μαζί στην κατάψυξη.Για το λόγο αυτό κρατάμε τις κρέμες που μας περισσεύον στο ψυγείο σκεπασμένες μέχρι την επόμενη μέρα ώστε να συνεχίσουμε.  Παράλληλα μπορούμε να έχουμε ήδη έτοιμα μερικά σοκολατένια θηκάκια διατηρώντας τα στο ψυγείο μας μέχρι τη στιγμή που θα τα χρειαστούμε. Εάν μας περισσεύουν κρέμες τις αποθηκεύουμε απλά στην κατάψυξη και τις σερβίρουμε ως απλό παγωτό.
3. Τα παγωτίνια μας μπορούν να ξεφορμαριστούν  και να αποθηκευτούν το ένα πάνω στο άλλο μέσα σε κουτί που κλείνει καλά αφού πρώτα βεβαιωθούμε ότι είναι καλά παγωμένα...

Διατηρούνται για 2 μήνες στην κατάψυξη (εάν και εφόσον μείνουν...!!!)

Ευχαριστώ  ξανά όλους σας από καρδιάς για τα 9 χρόνια στήριξης και το ενδιαφέρον που δείχνετε για μένα και τις συνταγές μου!!!! Ελπίζω και εύχομαι να έλθουν άλλα τόσα...κι άλλα τόσα...κ...

Καλή επιτυχία 
Σας φιλώ :* 
Μαριφάνη ❤️





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις