ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΤΑΨΙΟΥ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΜΠΙΣΚΟΤΑ



Χαιρετώ όλους τους καλούς μου αναγνώστες!
Σήμερα σας έχω ένα γλυκό απίστευτο και ανάλαφρο σαν πούπουλο! Εύκολο επιδόρπιο-εξαιρετική επιλογή μετά από ένα πλούσιο γεύμα! Θα χρειαστείτε μόνο 3-4 υλικά και μέσα σε λίγη ώρα θα απολαμβάνετε αυτό το λαχταριστό γλύκισμα! 


Υλικά για 12 μερίδες
  • 500 ml φυτική σαντιγί ψυγείου
  • 3 κουτ.σ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού
  • 1 κάψουλα άρωμα βανίλια
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1/2 ποτήρι γάλα φρέσκο ανακατεμένο με 1 κουτ.σ. λικέρ καφέ ή απλό μπράντυ
Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 3 κουτ.σ. σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού
  • 125 ml γάλα φρέσκο
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • φράουλες για το γαρνίρισμα
  • αμύγδαλο φιλέ για τη διακόσμηση

Εκτέλεση:
  • Με το μίξερ χτυπάμε τη φυτική κρέμα μέχρι να αρχίσει να κάνει απαλές κορυφές κι έπειτα προσθέτουμε τις 3 κουτ.σ. πραλίνας να ενσωματωθεί. 
  • Βουτάμε τα μπισκότα μας στο υγρό και φτιάχνουμε μια στρώση στο ταψί μας.
  • Απλώνουμε τη μισή δόση σοκολατένιας σαντιγί ισιώνοντάς τη με σπάτουλα. Επαλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπισκότα και τέλος απλώνοντας από πάνω την υπόλοιπη σοκολατένια κρέμα. Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Σε ένα κατσαρόλι ζεσταίνουμε τα 125 ml φρέσκο γάλα και ενώνουμε τις άλλες 3 κουτ.σ. πραλίνας ανακατεύοντας να λιώσει καλά το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Προς το τέλος ρίχνουμε την εσάνς βανίλιας. Μόλις αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη γυαλιστερή γκανάς κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε λίγο το ανακάτεμα ώσπου να πέσει ελαφρά η θερμοκρασία της.
  • Επικαλύπτουμε το γλυκό μας με τη σοκολατένια γκανάς στρώνοντάς τη να φτάσει σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.
  • Γαρνίρουμε με τις φράουλες και διακοσμούμε με το αμύγδαλο.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε!

Καλή σας απόλαυση 
Σας φιλώ :*
Μαριφάνη



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις