Βάψιμο αυγών με χρώμα ζαχαροπλαστικής


Βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής

Χρόνια κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  η μέθοδος για βάψιμο πασχαλινών αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής αλλά ποτέ δεν μπήκα στη διαδικασία να δοκιμάσω αν πετυχαίνει! Φέτος όμως ήμουν πολύ περίεργη να δω αν τελικά πιάνει η βρώσιμη βαφή πάνω στα βρασμένα αυγά και ειλικρινά ενθουσιάστηκα!!!  Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι δεν χρειάζεται να είμαστε από πάνω τους και να παιδευόμαστε όσο αυτά βάφονται!






Τα κόλπα για ασφαλές βάψιμο αυγών με χρώματα ζαχαροπλαστικής είναι τα εξής:

Για παραδοσιακά κόκκινα αυγά: προτιμούμε αυγά με καφέ τσόφλι γιατί το κόκκινο βρώσιμο χρώμα πιάνει πολύ καλύτερα πάνω τους  και εξασφαλίζει έντονο αποτέλεσμα.
Για μπλε, κίτρινα, πράσινα και άλλες αποχρώσεις  που προκυπτουν από το συνδιασμό των τριών βασικών χρωμάτων χρησιμοποιούμε αυγά με λευκό τσόφλι.
Το νερό να μην είναι ζεστό.
Τα αυγά να είναι βρασμένα και σε θερμοκρασία δωματίου.
Το τσόφλι να μην έχει ρογμές.



Τα υλικά μας:
  • χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • αυγά προβρασμένα σε θερμοκρασία δωματίου (καφέ ή λευκά ανάλογα το χρώμα που θέλουμε να τα βάψουμε)
  • ποτηράκια πλαστικά νερού μιας χρήσεως
  • ξύδι
  • σουρωτήρι
  • σπορέλαιο
  • χαρτί κουζίνας
  • βαμβάκι ή πομ-πον
  • γάντια μιας χρήσεως (προαιρετικά)



Η διαδικασία:
Γεμίζουμε με νερό μέχρι πάνω ποτηράκια πλαστικά ανάλογα με τα πόσα αυγά θα βάψουμε. Βάζουμε από 1 κουτ.γλ.ξύδι και 6-7  σταγόνες χρώματος σε κάθε ποτηράκι. Ανακατεύουμε και βάζουμε σε κάθε ποτήρι από ένα αυγό. Σχεδόν τελειώσαμε! 
Αφήνουμε τα αυγά για 2 ώρες στα ποτηράκια τους καλυμμένα με το υγρό προσπαθώντας αν είναι δυνατόν να μην ακουμπάει καμία πλευρά τους στα τοιχώματα για να μην μείνουν άβαφες στάμπες. 
Έπειτα μέσα στο νεροχύτη μας βάζουμε ένα βαθύ μπολ και από πάνω με σουρωτήρι στραγγίζουμε ένα ένα τα αυγά. Τοποθετούμε αραιά τα βαμμένα αυγά πάνω σε χαρτί κουζίνας χωρίς να τα ακουμπάμε για 10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Το χρωματιστό ζουμί δεν το πετάμε, αλλά με αυτό βάφουμε κι άλλα αυγά αν θελήσουμε.
Με ένα βαμβακάκι γυαλίζουμε τα αυγά μας με λίγο λάδι....κι ....ετοιμα !!!!

Σημείωση: Όσο κι αν τα ξεχάσουμε μέσα στα ποτηράκια με το χρώμα τόσο πιο έντονα γίνονται!!!

Και του χρόνου! Καλή Ανάσταση!!!





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις