Σοκολατάκια γεμιστά με καραμέλα γάλακτος



...μπισκότο και μερέντα (δε χωρούσε όλος ο τίτλος...!) 

Καταλαβαίνετε τι πρόκειται να ακολουθήσει έτσι..? Κεράσματα σκέτος πειρασμός, τα έχουν όλα και γίνονται τόσο εύκολα. Ένα μικρό γλυκό που σε καλύπτει στις δύσκολες ώρες σου, μια έκρηξη απόλαυσης με την πρώτη δαγκωματιά. Το κακό είναι ότι δε σταματάς στο ένα, κι εκεί είναι το πρόβλημα.

 Ακολουθούν φωτό με τα σοκολατάκια σε πολλές version (σε φορμακια/παγοθήκες γεμιστά με καραμέλα/μερέντα/ανάμεικτα/μπισκότο) 








Υλικά για 30-35 κομμάτια (ανάλογα το μέγεθος και το σχήμα των καλουπιών που θα χρησιμοποιήσουμε)
  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρα
  • 1/2 τενεκάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα (κυκλοφορεί πλέον σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • μπισκοτάκια dijestive ή πτι-μπερ κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 1 μικρό κουτάκι μερέντα 
  • 1 κουτ.σ. σπορέλαιο

Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο. Παίρνουμε φόρμες για σοκολατάκια και αδειάζουμε σε κάθε θήκη από 1/2 κουταλάκι σοκολάτα. Με ένα καλαμάκι πλαστικό αλείφουμε σιγά σιγά τη σοκολάτα σε κάθε θήκη ώστε να καλυφθούν μέχρι πάνω τα τοιχώματα. Όση ώρα εργαζόμαστε διατηρούμε το νερό του μπεν μαρί ζεστό για να μην παγώσει η σοκολάτα. Βάζουμε τις θήκες στην κατάψυξη για 4 λεπτά και τις βγάζουμε. 
  2. Γεμίζουμε κάθε θήκη με 1/3 κουτ.γλ.καραμέλα γάλακτος και με μία οδοντογλυφίδα τη στρώνουμε σε ίσο πάχος. Καλύπτουμε με ένα μικρό κομματάκι μπισκότου και έπειτα παίρνουμε πάλι, μικρές ποσότητες από τη μερέντα και στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα. Εάν η μερέντα μας είναι σφιχτή την τοποθετούμε για λίγα λεπτά όπως είναι με το βαζάκι της μέσα σε ένα μπολ με ζεστό νερό και την ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι για να μαλακώσει. Έπειτα ακολουθούμε την παραπάνω διαδικασία. 
  3. Βάζουμε τις φόρμες στην κατάψυξη για 30' λεπτά να παγώσουν καλά τα σοκολατάκια μας. 
  4. Μόλις σταθούν βγάζουμε από την κατάψυξη και καλύπτουμε με την υπόλοιπη κουβερτούρα κάθε θήκη, να σκεπάζει καλά τα σοκολατάκια μας. Βάζουμε τις φόρμες στο ψυγείο και αφήνουμε εκεί για 45 λεπτά. Έπειτα προσεχτικά ξεφορμάρουμε και....
  5. ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ! 

Διατηρούνται στο ψυγείο είτε τυλιγμένα με αλουμινόχαρτο είτε σε μπολ που σφραγίζει καλά!


Καλή επιτυχία!
Σας φιλώ 
Μαριφάνη <3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις