Ριγέ κορμός μερέντας



Υπέροχος! Τραγανός! Βελουδένιος! Παγωτένιος! Και...μερεντένιος βεβαίως βεβαίως! Κι όλα αυτά σε 5' λεπτά...μπορεί και λιγότερο!

Ένα υπέροχο κι αγαπημένο γλυκό, σε μια εκδοχή με "μηδενικό" βαθμό δυσκολίας που μπορεί να τον έχει ο καθένας μας για ώρα ανάγκης στην κατάψυξή του! Εάν δηλαδή προλάβει να μείνει και δεν εξαφανιστεί από την πρώτη κιόλας μέρα!!!
  

Υλικά:
1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
1 μικρό βάζο μερέντα
κανέλα στη μύτη του κουταλιού
1 κουτ.σ. κονιάκ
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε με το μίξερ για 3-4 λεπτά τη σαντιγί μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει.Προσθέτουμε τη μερέντα, την κανέλα και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοιποιηθούν τα υλικά και να γίνουν αφράτη κρέμα.
  • Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί. 
  • Αλείφουμε τον πάτο και τα πλαϊνά  με λίγο από το μείγμα.
  • Στρώνουμε μία σειρά μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο και απλώνουμε από πάνω τους μια δόση κρέμας. Συνεχίζουμε πάλι με μία στρώση μπισκότων και ξανά με μία δόση κρέμας. Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Εάν θέλουμε στρώνουμε κάπου στη  μέση του μείγματος μια λωρίδα μερέντας και συνεχίζουμε τη διαδικασία που προανέφερα. Φρόντίζουμε το γλυκό μας να τελειώνει με μείγμα κρέμας για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα!
  • Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και παγώνουμε στην κατάψυξη για 4-5 ώρες.
  • Κόβουμε με μαχαίρι-λάμα σε χοντρά κομμάτια....και απολαμβάνουμε ασταμάτητα!!!!


Καλή σας επιτυχία!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις