Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Ταραμοσαλάτα με ψωμί
Υλικά
100 γρ. ταραμάς λευκός (γνήσιος)
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι μικρό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο/στυμμένο (μόνο η ψίχα)
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ταραμά μόνο του στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά να αφρατέψει.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το λεμόνι κι εναλλάξ το ψωμί με το λάδι.Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα ώστε να ενσωματωθούν.
- Εάν μας φαίνεται αρμυρό ή ξινό απ' το λεμόνι το αποτέλεσμα, απλώς προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι.
- Εάν μας φαίνεται συμπαγής η υφή του τότε προσθέτουμε λίγη ακόμη μουσκεμένη ψίχα και χτυπάμε ξανά στη δυνατή ταχύτητα...!
- Αποθηκεύουμε σε καθαρό ταπεράκι που κλείνει καλά ή σε μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα!
Καλή σας επιτυχία!
συνηθως ο ταραμας ειναι πολυ αλμυρος
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα σας! Εάν ο ταραμάς που προμηθευτήκατε είναι πολύ αλμυρός βάλτε 80γρ. αντί 100 που αναφέρω στη συνταγή! Καλή σας επιτυχία!
Διαγραφή