Ταραμοσαλάτα με ψωμί



Ταραμοσαλάτα με ψωμί



Υλικά
100 γρ. ταραμάς λευκός (γνήσιος)
1/2 φλιτζ.τσ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι μικρό
1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο/στυμμένο (μόνο η ψίχα)

Εκτέλεση:



  1. Χτυπάμε στο μπλέντερ τον ταραμά μόνο του στη δυνατή ταχύτητα για 1-2 λεπτά να αφρατέψει.
  2. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, το λεμόνι κι εναλλάξ το ψωμί με το λάδι.Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα ώστε να ενσωματωθούν.
  3. Εάν μας φαίνεται αρμυρό ή ξινό απ' το λεμόνι το αποτέλεσμα, απλώς προσθέτουμε λίγο ακόμη λάδι.
  4. Εάν μας φαίνεται συμπαγής η υφή του τότε προσθέτουμε λίγη ακόμη μουσκεμένη ψίχα και χτυπάμε ξανά στη δυνατή ταχύτητα...!
  5. Αποθηκεύουμε σε καθαρό ταπεράκι που κλείνει καλά ή σε μπολ με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρισμα!

Καλή σας επιτυχία!

Σχόλια

  1. συνηθως ο ταραμας ειναι πολυ αλμυρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Εάν ο ταραμάς που προμηθευτήκατε είναι πολύ αλμυρός βάλτε 80γρ. αντί 100 που αναφέρω στη συνταγή! Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις