Κρασάτη χοιρινή τηγανιά!!!

Καλημέρα σας φίλοι μου!!!
Σήμερα φτιάχνουμε ένα γρήγορο, εύκολο,  απλό και πεντανόστιμο φαγάκι το οποίο έχει μεγάλη...πέραση σε όλες τις ηλικίες!!!

Κρασάτη χοιρινή τηγανιά λοιπόν και πάμε να μαγειρέψουμε....!





Υλικά (για 4 άτομα)
1/2 κιλό τηγανιά χοιρινή*
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
2/3 ποτηριού λευκό ξηρό κρασί
1/2 ποτήρι νερό



Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέατος σε μέτρια φωτιά ώσπου να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέσα στο κρασί και στο λάδι σε χαμηλή θερμοκρασία. Δεν ξεχνάμε κατά διαστήματα να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
  3. Όταν δούμε ότι σώνονται τα υγρά προσθέτουμε και το νερό και συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο το μαγείρεμα. Ο συνολικός χρόνος μαγειρέματος είναι περίπου 3/4 της ώρας αναλόγως το μέγεθος των κομματιών του κρέατος.
  4. Αφού αποκτήσει μελωμένη σάλτσα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!!!
  5. Ταιριάζει άψογα με πιλαφάκι, πουρέ ή πατάτες τηγανιτές!!!

*Συνήθως στα κρεοπωλεία πωλείται τεμαχισμένη χοιρινή τηγανιά με όλα τα απαιτούμενα καρυκεύματα και ψιλοκομμένες πολύχρωμες πιπεριές έτοιμη για μαγείρεμα. Σε διαφορετική περίπτωση, ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας τεμαχίσει επί τόπου χοιρινό λέγοντάς του ότι θέλουμε να γίνει τηγανιά. Ανακατεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα κομμάτια χοιρινού μαζί με πιπέρι, αλάτι και ρίγανη και ψιλοκομμένες ή λωρίδες  χρωματιστών πιπεριών, σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε να "μαριναριστούν" όλα μαζί μέχρι την επόμενη μέρα όπου ακολουθούμε κανονικά την παραπάνω διαδικασία μαγειρέματος!!!

Καλή σας όρεξη και καλή σας επιτυχία!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις