Η βασιλόπιτά μας για το 2013!!!!


Καλοί μου άνθρωποι!!!!
Ελπίζω να είστε όλοι καλά!!!
Φτάσαμε στην "ουρίτσα" κι αυτού του χρόνου που κύλησε σα νεράκι...

Κι όπως είναι φυσικό, για να κλείσουμε όσο το δυνατόν πιο γλυκά αυτό το έτος και να υποδεχτούμε όσο γίνεται πιο τυχερά το 2013 ετοίμασα την καθιερωμένη βασιλόπιτα, αυτή τη φορά λίγο παραλλαγμένη αφού είχα στη διάθεσή μου κάποια ιδιαίτερα υλικά!!!

Ελπίζω οι δύσκολες σκέψεις και συνθήκες του 2012  να κλείσουν διαπαντός με την έναρξη του νέου έτους και να σβήσει κάθε αρνητική σκέψη μας βασάνιζε όλον αυτό τον καιρό!
Εύχομαι για όλους μας  περισσότερα όνειρα τα οποία για κανέναν λόγο και κανείς δε θα μας αποτρέψει να τα έχουμε, υγεία, φιλοδοξία, αγάπη, αλληλεγγύη, χαμόγελα και μια....ενισχυμένη δόση υπομονής και ΕΛΠΙΔΑΣ!!! Ίσως ευχές τετριμμένες μέχρι τώρα που όμως πρέπει να  αποχτήσουν ξανά το νόημά τους σ' αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε!!! 
Να χαίρεστε όλοι σας τις οικογένειές σας και να μένετε δεμένοι μεταξύ σας!!!
Εγώ η Μαριφάνη και οι..."Λιχουδιές" μου σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας όλον αυτό τον καιρό και σας ευχόμαστε...
      Καλή Χρονιά
            2013

Βασιλόπιτα με ξερά κράμπερι και καρύδια!!!!! 



Υλικά:
1 κεσεδάκι μαργαρίνη
4 αυγά 
1 κεσεδάκι γιαούρτι 
1 1/2 φλιτζ.τσ. ζάχαρη
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
χυμός 1 πορτοκαλιού
1/2 φλιτζ. τσ. αποξηραμένα κράμπερι (στα σούπερ μάρκετ)
1/2 φλιτζ.τσ. καρύδια χοντροκοπανισμένα

2 κάψουλες βανίλια
1 κουτ.σ. κονιάκ

2/3 πακέτου φάριν-απ
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα



Εκτέλεση:
  1. Χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γιαούρτι και το χυμό και χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ. 
  2. Μόλις γίνουν λεία κρέμα προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το κονιάκ να ενωθούν καλά.
  3. Έπειτα ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ούτε πολύ σφιχτό ούτε και υδαρές. Ενδεχομένως η ποσότητα της φαρίνας να διαφέρει προς τα πάνω ή προς τα κάτω, αναλόγως το μέγεθος των αυγών και των λιπαρών (light ή πλήρη) των γιαουρτιών που χρησιμοποιήσαμε.
  4. Τέλος σκορπάμε τα κράμπερι (μοιάζουν αρκετά με τις σταφίδες) και τα καρύδια και τα ανακατεύουμε μες στο μείγμα με κουτάλι να πάνε παντού.
  5. Βουτυρώνουμε ένα ταψί, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς των αντιστάσεων για περίπου 30' με 40' λεπτά ή έως ότου ροδίσει ομοιόμορφα. Μετά τα 20΄λεπτά ελέγχουμε με ένα μαχαιράκι το εσωτερικό του κέικ.
  6. Μόλις ψηθεί η βασιλόπιτά μας, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  7. Τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο το φλουρί και το τρυπάμε στο εσωτερικό της πίτας από την κάτω πλευρά.
  8. Τη διακοσμούμε με άχνη ζάχαρη και ό,τι άλλο μας αρέσει!!!



Καλή επιτυχία!!!

Και του χρόνου!!!!








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις