Ζουμερά μπιφτέκια με σάλτσα και πατάτες

Χθες έφτιαξα τηγανιτές μελιτζάνες με κόκκινη σάλτσα οι οποίες εξαφανίστηκαν...Επειδή όμως έμεινε λίγη από τη σάλτσα τους είπα να την αξιοποιήσω σήμερα...Και καλά έκανα, καθώς είναι από τα πιο πετυχημένα, γευστικά και ζουμερά μπιφτέκια που έχω φτιάξει ποτέ...!!!!



Τη συνταγή για τη σάλτσα που χρησιμοποίησα θα τη βρείτε εδώ

Υλικά:
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο τριμμένη
  • 2 χοντρές φέτες μπαγιάτικη ψίχα μουσκεμένη και στραγγισμένη
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ.σ. σάλτσα μαγειρεμένη (πατήστε εδώ)
  • λίγη ρίγανη
  • λίγο τριμμένο δενδρολίβανο
  • 1 κουτ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι

Συνοδευτικά:

  • 3 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες ή κύβους
  • 1/2 φλιτζ.τσ. σάλτσα μαγειρεμένη

Εκτέλεση:

  1. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ψωμί και τα υπόλοιπα υλικά.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και πλάθουμε μπιφτέκια όχι πολύ χοντρά.
  3. Ενδιάμεσα και στο κέντρο σκορπάμε τις πατάτες και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα να πάει παντού στο φαγητό μας. Αλατίζουμε ελαφρά τις πατάτες και προσθέτουμε στο ταψί λίγο νερό.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180' βαθμούς. Σκεπάζουμε το ταψί καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στις αντιστάσεις για 3/4 της ώρας. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη μισή ώρα!!!! Εάν κρίνουμε απαραίτητο ταρράζουμε λίγο τις πατάτες.
  5. Μόλις πάρει χρώμα το φαγητό, σβήνουμε και σερβίρουμε!!!!


Καλή σας απόλαυση!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις