Σουτζουκάκια...λίγο αλλιώς ! ! !
Τέλειο φαγάκι, απ' τα αγαπημένα μου!!!
Υλικά:
Για τη σάλτσα
Εκτέλεση:
Καλή σας όρεξη!!!
Υλικά:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι περασμένο στο multi
- 1 μικρό καρότο τριμμένο
- 3 φέτες ψίχα ψωμιού μουλιασμένες και καλά στραγγισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 μεγάλο αυγό
- 1 κουτ.σ. ξύδι
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κοφτό κουτ.γλ. κύμινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα
- 1 κουτί ντοματοχυμός
- 1 1/2 ποτήρι νερό
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κουτ.γλ. ζάχαρη
- 1 πρέζα κύμινο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε πολύ καλά τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ενωθούν καλά. Έπειτα προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 7-8 λεπτά. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί η ζύμη για 10' λεπτά.Πλάθουμε σε οβάλ ή μακρόστενο σχήμα.
- Σε ένα αντικολλητικό σκεύος βάζουμε να ζεσταθεί καλά λίγο λάδι και ροδίζουμε ελαφρώς τα σουτζουκάκια μας (γίνονται σχεδόν αμέσως). Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά της σάλτσας και αφήνουμε να πάρει μια βράση σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα μισομαγειρεμμένα σουτζουκάκια μας και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράζουν σε χαμηλή θερμοκρασία έως ότου δέσει η σάλτσα μας. Ανακατεύουμε πού και πού με ξύλινη κουτάλα.
- Σερβίρουμε ιδανικά με πατάτες τηγανιτές, ρύζι ή πουρέ!!!!
Καλή σας όρεξη!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας