Νόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!!!
Υλικά
Για τη βάση
- 1 μεγάλο πακέτο σοκολατένια μπισκότα χοντροαλεσμένα
- 2 κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για την κρέμα σοκολάτας
- 4 κούπες γάλα
- 6 κουτ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
- 2/3 κούπας ζάχαρη
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- ξύσμα πορτοκαλιού
Για το γαρνίρισμα
- τρούφα/τριμμένη σοκολάτα/φουντούκια τριμμένα
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη κουβερτούρα και το ξύσμα. Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ομοιόμορφα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κούπα από το γάλα μαζί με το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να διαλυθούν καλά.
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κούπες από το γάλα και ρίχνουμε και το προηγούμενο μείγμα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα μας.
- Προς το τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει και η κρέμα μας.
- Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Στολίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένα φουντούκια και παγώνουμε στο ψυγείο!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας