Νόστιμο σοκολατένιο γλυκό ψυγείου!!!





Υλικά 
Για τη βάση

  • 1 μεγάλο πακέτο σοκολατένια μπισκότα χοντροαλεσμένα
  • 2 κομματάκια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 4 κούπες γάλα 
  • 6 κουτ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 κρόκοι αυγών χτυπημένοι
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Για το γαρνίρισμα

  • τρούφα/τριμμένη σοκολάτα/φουντούκια τριμμένα

Εκτέλεση:

  1. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη λιωμένη κουβερτούρα και το ξύσμα. Το στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ ομοιόμορφα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε 1 κούπα από το γάλα μαζί με το κορν-φλάουρ, τη ζάχαρη και τους κρόκους μέχρι να διαλυθούν καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 3 κούπες από το γάλα και ρίχνουμε και το προηγούμενο μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη ώσπου να αρχίσει να δένει η κρέμα μας.
  5. Προς το τέλος, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και το ξύσμα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα ώσπου να λιώσει η σοκολάτα και να πήξει και η κρέμα μας.
  6. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε να κρυώσει.
  7. Στολίζουμε με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ή τριμμένα φουντούκια και παγώνουμε στο ψυγείο!!!


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις