Κέικ "Μαρμπρέ" με γλάσο σοκολάτας ! ! !
Υλικά:
- 4 αυγά
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος σε θερμ.δωματίου
- 2 κάψουλες βανίλια
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1/2 φλιτζ. γάλα
- χυμός 1 πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
- 1 πακέτο περίπου αλεύρι απ
- 6 κουτ.σ. κακάο άγλυκο
- 3 κουτ.σ. νερό
Για την επικάλυψη:
- σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουτ.σ. άχνη ζάχαρη
- τρίμματα σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
- Σε μια λεκάνη χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, το χυμό,το γάλα, το ξύσμα, τις βανίλιες και τέλος λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να γίνει πηχτός ο χυλός.
- Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα το 1/2 μείγμα. Κρατάμε 6 κουτ.σ. από το υπόλοιπο και το ανακατεύουμε καλά με το κακάο και το νερό. Περιχύνουμε πάνω από το λευκό μείγμα και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο από πάνω τους.
- Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε απαλά τα μείγματα μέσα στη φόρμα για να γίνουν νερά στο εσωτερικό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180' βαθμούς τον αντιστάσεων για 3/4 της ώρας, χωρίς να τον ανοίξουμε ενδιάμεσα, διαφορετικά θα ξεφουσκώσει.
- Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος και βεβαιωθούμε ότι είναι έτοιμο το κέικ μας, βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Λιώνουμε σε μπεν-μαρί η στο φούρνο μικροκυμάτων τη σοκολάτα, ανακατεύουμε με την άχνη και με μια σπάτουλα γλασάρουμε το γλυκό μας.
- Πασπαλίζουμε με τη σοκολάτα γάλακτος....και
- τη συνέχεια τη γνωρίζετε....!!!!
Κλασσικό αγαπημένο κέικ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠραγματικά όλος ο όροφος της πολυκατοικίας μου το δοκίμασε :D
ΑπάντησηΔιαγραφή