Ταλιατέλες με λευκή σάλτσα και καρότο! ! !
Υλικά:
- 1 πακέτο ταλιατέλες
- 2 κουτάκια κρέμα γάλακτος light
- 1 μεσαίο καρότο τριμμένο
- 10 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζ. ροκφόρ θρυμματισμένο
- 1 κουτ. γλ. μαϊντανός ξερός
- 1 κουτ.σ. βούτυρο
- σκληρό τυρί τριμμένο το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
- Τσιγαρίζουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, ανακατεύοντας μέχρι να τραγανιστεί ελαφρώς.
- Προσθέτουμε το καρότο και το τσιγαρίζουμε κι αυτό για λίγη ώρα να μαραθεί.
- Περιχύνουμε τις κρέμες γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε (όχι υπερβολικά) και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά να πάρει μια βράση η σάλτσα μας ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
- Έπειτα προσθέτουμε το ροκφόρ, το μαϊντανό και το βούτυρο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να λιώσει το τυρί και να δέσει η σάλτσα.
- Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας, τους ρίχνουμε νερό όχι βραστό, για να σταματήσει ο βρασμός και τα σουρώνουμε.Βουτυρώνουμε και σερβίρουμε με τη σάλτσα μας και με το τριμμένο σκληρό τυρί!!!!
Καλέ, αυτό είναι δυναμίτης!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕμ, ή τρώμε ή δεν τρώμε χαχαχαχαχαχα
ΑπάντησηΔιαγραφή