Μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας! ! !
Υλικά:
- 1 κιλό μοσχάρι τεμαχισμένο (ελιά, ποντίκι ή άλλο μαλακό μέρος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
- 1 φλιτζ.ελαιόλαδο
- χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι
- 1 κύβος γεύσης κρέατος/λαχανικών (εάν έχετε σπιτικό ζωμό χρειάζεστε 1 φλιτζ.)
- 1/2 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- φρεσκοτριμμένο μείγμα μπαχαρικών για κρεατικά (εάν έχετε)
Εκτέλεση:
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και τσιγαρίζουμε το κρέας απ'όλες τις πλευρές του μέχρι να αρχίζει να κάνει κρούστα.Αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συμπληρώνουμε με νερό που να καλύπτει το κρέας.
- Μισοκλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας βάζοντας μια ξύλινη κουτάλα από κάτω ώστε τα πλαϊνά ανοίγματα που θα βγαίνει ο ατμός να είναι ίσα.
- Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε το κρέας να βράσει μέσα στο νερό και να μαλακώσει (χρειάζεται τουλάχιστον 2 ώρες), ανακατεύοντας που και που και αφαιρώντας όσο γίνεται τους αφρούς.
- Μετά από αυτό ο διάστημα, και αφού το νερό θα έχει λιγοστέψει ελέγχουμε κατά πόσο μαλάκωσε το κρεατάκι μας. Στην περίπτωση που παραμένει σκληρό ανακατεύουμε 1 κοφτό κουτ. γλ.ζάχαρη.
- Έπειτα περιχύνουμε το λεμόνι και το κρασί, προσθέτουμε τα καρυκεύματα και τον κύβο και με ανοιχτή πλέον κατσαρόλα αφήνουμε να δέσει και να μελωσει η σάλτσα του!!!
- Εάν νιώθουμε ότι στεγνώνει επικίνδυνα απλώς συμπληρώνουμε 1 κρασοπότηρο νερό.
- Σερβίρουμε ζεστό παρέα με πατάτες τηγανιτές, πιλάφι ή πουρέ!!!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας