Κολοκύθια παπουτσάκια της στιγμής!!!
- 2 πολύ μεγάλα κολοκύθια
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
- μία σκελίδα σκόρδο
- 1/4 φέτα
- μισή κούπα ελαιόλαδο
- αλάτι-πιπέρι
- λίγη ζάχαρη
- λίγη τριμμένη φρυγανιά
- 3 ποτήρια νερό
- 1 κουτ. σ. ρίγανη
Εκτέλεση:
- Αρχικά πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση και μετά ξανά κάθετα, έτσι ώστε κάθε ένα να βγάζει 4 μεσαία κομμάτια.
- Αδείαζουμε την ψύχα τους, την στραγγίζουμε όσο γίνεται και την βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις αλέθουμε (όχι τελείως για να απομείνουν και μερικά μικρά κομματάκια ντομάτας). Ρίχνουμε τον πολτό στο μπολ.
- Αλέθουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 γεμάτες φρυγανιά.
- Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
- Γεμίζουμε ένα-ένα τα κολοκύθια με τη γέμιση, αλλά προσέχουμε να μην ξεχυλίζει..
- Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί ή πιρέξ, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε το νερό.Αν μας περίσσεψε γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα στο ταψί.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία 1 ώρα και 45 λεπτά (βλέπουμε και με το ματι).
- Πριν σβήσουμε το φούρνο, τα βγάζουμε έξω και τρίβουμε από πάνω τους τη φέτα, προσθέτοντας λίγο ακόμη λάδι αν θελουμε και λίγη ρίγανη.
- Μαγειρεύουμε για 15' λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει η φέτα!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας