Κολοκύθια παπουτσάκια της στιγμής!!!






 Υλικά  για 4μερίδες:
  • 2 πολύ μεγάλα κολοκύθια
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
  • 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες
  • μία σκελίδα σκόρδο
  • 1/4 φέτα
  • μισή κούπα ελαιόλαδο
  • αλάτι-πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 κουτ. σ. ρίγανη
Εκτέλεση:
  1. Αρχικά πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια. Τα κόβουμε στη μέση και μετά ξανά κάθετα, έτσι ώστε κάθε ένα να βγάζει 4 μεσαία κομμάτια.
  2. Αδείαζουμε την ψύχα τους, την στραγγίζουμε όσο γίνεται και την βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις αλέθουμε (όχι τελείως για να απομείνουν και μερικά μικρά κομματάκια ντομάτας). Ρίχνουμε τον πολτό στο μπολ.
  4. Αλέθουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα ρίχνουμε κι αυτά μέσα.
  5. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μία κοφτή κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 2 γεμάτες φρυγανιά.
  6. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά.
  7. Γεμίζουμε ένα-ένα τα κολοκύθια με τη γέμιση, αλλά προσέχουμε να μην ξεχυλίζει..
  8. Τοποθετούμε σε ένα μεγάλο ταψί ή πιρέξ, περιχύνουμε με το λάδι και προσθέτουμε το νερό.Αν μας περίσσεψε γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή μέσα στο ταψί.
  9. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία 1 ώρα και 45 λεπτά (βλέπουμε και με το ματι).
  10. Πριν σβήσουμε το φούρνο, τα βγάζουμε έξω και τρίβουμε από πάνω τους τη φέτα, προσθέτοντας λίγο ακόμη λάδι αν θελουμε και λίγη ρίγανη.
  11. Μαγειρεύουμε για 15' λεπτά ακόμη μέχρι να μαλακώσει η φέτα!






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις