ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ 

Ποιος δεν αγαπάει την σοκολατένια πραλίνα φουντουκιού? 

Μετά τη λατρεμένη συνταγή που είχα δείξει πριν μερικά χρόνια (κλικ εδώ ), διαμόρφωσα μια νέα που δεν θα περιέχει ζάχαρη, βούτυρο και λάδι. Το τελικό αποτέλεσμα? Τέλεια, φουντουκοσοκολατένια κρέμα χωρίς συντηρητικά και συνθετικά έλαια με πλούσια γεύση και εκπληκτικό άρωμα από τα καβουρδισμένα φουντούκια! Εξαιρετική συνταγή για το κολατσιό των παιδιών !



Υλικά:

  • 1/2 κούπα του νες φουντούκια 
  • 2 κουταλάκια του γλυκού γεμάτα κακάο άγλυκο
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι (όσο γίνεται πιο πυκνό)
  • 1/4 φλιτζ.τσ. γάλα εβαπορέ
  • 80γρ. σοκολάτα/κουβερτούρα υγείας χωρίς ζάχαρη λιωμένη 
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 1 κάψουλα βανιλίνη 


Διαδικασία:

  • Σε ένα ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί σκορπάμε τα φουντούκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 12 λεπτά να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 
  • Μεταφέρουμε τα φουντούκια μέσα σε δυνατό μπλέντερ χτυπώντας στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένας ωραίο πολτός. Μαζεύουμε ενδιάμεσα τα κατάλοιπα στα τοιχώματα προς το κέντρο για να αναμειχθούν κι αυτά καλά.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι αποκτήσουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Εάν το τελικό αποτέλεσμα το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε λίγο επιπλέον μέλι, ενώ για πιο γαλακτερή γεύση και πιο ελαφριά υφή προσθέτουμε ελάχιστο ακόμη εβαπορέ.
  • Μεταφέρουμε την σοκολατένια πραλίνα σε γυάλινο βάζο με καπάκι και τη διατηρούμε στο ψυγείο για 5-6 μέρες. Συνιστάται να παραμείνει στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν την κατανάλωση ώστε να πήξει.
  • Απολαμβάνουμε την πραλίνα φουντουκιού μέσα σε κρέπες ή ως άλειμα πάνω σε ψωμί, φρυγανιές κλπ!


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις