ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ ΣΑΝ ΡΑΒΑΝΙ

ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ ΣΑΝ ΡΑΒΑΝΙ


Η μηλόπιτα στην απόλυτη μορφή της!



Υλικά: 

Για τα μήλα 

  • 2 μεγάλα μήλα Τζόνα Γκολντ (κιτρινοκόκκινα)
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1/2 φλιτζανιού του τσαγιού ηλιέλαιο 
  • 50γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη με περιεκτικότητα σε βούτυρο 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι 
  • 1 κοφτή κουταλιά της σούπας κανέλα 

Για το χυλό

  • 2 αυγά μεσαία 
  • 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό 
  • 1/2 φλιτζ.τσ. ηλιέλαιο 
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα 
  • 1 πορτοκάλι το χυμό και το ξύσμα του 
  • 2 κάψουλες βανίλια 
  • 1 τσιμπιά αλάτι 
  • 270γρ. αλεύρι που φουσκώνει 





Διαδικασία: 

  • Ξεκινάμε με τα μήλα: Βάζουμε σε ένα ταψί 30εκ. το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το μέλι, το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και την κανέλα. Ανακατεύουμε ελαφρώς και βάζουμε το ταψί σε ζεστό φούρνου γύρω στους 150 βαθμούς για 10 λεπτά να λιώσουν τα υλικά. Βγάζουμε από τον φούρνο κι ανακατεύουμε απαλά τα υλικά μέσα στο ταψί να ομογενοποιηθούν και να μοιάζουν λίγο με σιρόπι. 
  • Κόβουμε τα μήλα σε λεπτά φετάκια, κάποια τα αφήνουμε με τη φλούδα. Τα τοποθετούμε ακτινωτά μέσα στο ταψί με τη μία φετούλα να ακουμπάει λίγο πάνω στην άλλη. 
  • Για το χυλό, ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά με σύρμα μέχρι να πάρουμε μια υφή που θα μοιάζει λίγο πιο αραιό από αυτό του του κέικ. Ρίχνουμε πάνω από τα μήλα να φθάσει παντού. Χτυπάμε το ταψί πάνω στον πάγκο για να κλείσουν τα κενά ζύμης που προκύπτουν και ψήνουμε το γλυκό σε καλά προετοιμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή έως ότου ροδίσει καλά η μηλόπιτα. 
  • Βγάζουμε από το φούρνο κι αφήνουμε πάνω σε σχάρα  τουλάχιστον 6 ώρες να κρυώσει, ιδανικά την αφήνουμε όλη τη νύχτα σκεπασμένη με λεπτή πετσέτα. 
  • Αφού η μηλόπιτα κρυώσει εντελώς την αναποδογυρίζουμε πάνω σε πιατέλα να ξεφορμαριστεί μαζί μαζί με όλο το σιρόπι που προκύπτει. 
  • Σερβίρουμε κομμένη σε κομμάτια κι αν θέλουμε συνοδεύουμε με παγωτό. Επίσης ταιριάζει υπέροχα με γαρνιτούρα σαντιγί.
  • Από τη δεύτερη ημέρα προαιρετικά, διατηρούμε το γλυκό στο ψυγείο για να μείνουν δεμένα τα υλικά της.

Καλή σας επιτυχία! 

Φιλικά 

Μαριφάνη 




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις