ΜΟΥΣ BLACKFOREST

ΜΟΥΣ BLACKFOREST

Αγαπημένο γλυκό 2 σε 1 !!! Δύο γεύσεις που αγαπάμε παντρεμένες σε μια συνταγή!


Υλικά για 4 ατομικά μπολ:

  • 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 180γρ. κουβερτούρα κλασική 
  • 1 σφηνάκι λικέρ "κιρς" ή cherry/ κερασό
  • γλυκό κουταλιού βύσσινο 
  • αστεροειδής γλυκάνισος για τη διακόσμηση ή νιφάδες σοκολάτας 

Διαδικασία: 

  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλούς κυματισμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφού λιώσει την ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πέσει  λίγο η θερμοκρασία της. Σ' αυτό το σημείο ρίχνουμε το λικέρ να ενωθεί στη σοκολάτα.
  • Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά από την χτυπημένη κρέμα και την ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα για να πιάσουν την ίδια θερμοκρασία. 
  • Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα κάνοντας απαλά διπλώματα με μια μαρίζ.
  • Μοιράζουμε σε κάθε μπολ το 1/3 της συνολικής ποσότητας της μους. Από πάνω βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη μους. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά μας.
  • Διακοσμούμε με ροζέτες από μους και γλυκό κουταλιού.
  • Κρατάμε τις μους στο ψυγείο για  τουλάχιστον 4 ώρες πριν τις σερβίρουμε.


Καλή σας επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις