ΜΟΥΣ BLACKFOREST
ΜΟΥΣ BLACKFOREST
Αγαπημένο γλυκό 2 σε 1 !!! Δύο γεύσεις που αγαπάμε παντρεμένες σε μια συνταγή!
Υλικά για 4 ατομικά μπολ:
- 350ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 180γρ. κουβερτούρα κλασική
- 1 σφηνάκι λικέρ "κιρς" ή cherry/ κερασό
- γλυκό κουταλιού βύσσινο
- αστεροειδής γλυκάνισος για τη διακόσμηση ή νιφάδες σοκολάτας
Διαδικασία:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει απαλούς κυματισμούς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφού λιώσει την ανακατεύουμε 2-3 λεπτά να πέσει λίγο η θερμοκρασία της. Σ' αυτό το σημείο ρίχνουμε το λικέρ να ενωθεί στη σοκολάτα.
- Παίρνουμε μια γεμάτη κουταλιά από την χτυπημένη κρέμα και την ανακατεύουμε μέσα στη σοκολάτα για να πιάσουν την ίδια θερμοκρασία.
- Με απαλές κινήσεις ενώνουμε τα δύο μείγματα κάνοντας απαλά διπλώματα με μια μαρίζ.
- Μοιράζουμε σε κάθε μπολ το 1/3 της συνολικής ποσότητας της μους. Από πάνω βάζουμε μια μικρή ποσότητα από τη μους. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές με τα υπόλοιπα υλικά μας.
- Διακοσμούμε με ροζέτες από μους και γλυκό κουταλιού.
- Κρατάμε τις μους στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πριν τις σερβίρουμε.
Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας