ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΪΜΑΚΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΪΜΑΚΙ ΚΑΙ ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει....και φθάσαμε στο Σεπτέμβρη!
Ημερολογιακά έχουμε ακόμη καλοκαίρι, ας άνοιξαν τα σχολεία κι άς τελείωσαν οι καλοκαιρινές άδειες...!
Έτσι κι εγώ θα σας δώσω μια μοναδικά νόστιμη συνταγή για το παγωτό που έφτιαξα φέτος πολλές φορές και λάτρεψε η οικογένειά μου.
Παγωτό με γεύση καϊμάκι.
Υπέροχο, μαστιχάτο και τρομερά αρωματικό!
Υλικά:
- 1 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες και αδιάλυτο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 300γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
- 2 κουταλιές της σούπας γλυκό "υποβρύχιο" με γεύση μαστίχα
- 1 κοφτό κουταλάκι του γλ. μαχλέπι τριμμένο
- 3 δάκρια Μαστίχας Χίου κοπανισμενα με 1/2 κουτ. γλ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 1 κάψουλα βανιλίνη
Διαδικασία:
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το εβαπορέ, το ζαχαρούχο και το υποβρύχιο ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν όλα τα υλικά το ένα μέσα στο άλλο. Μόλις ζεσταθεί το υλικό,προσθέτουμε τα αρωματικά. Αφήνουμε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σχηματίσει "κυματισμούς" και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας. Χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά να ομογενοποιηθούν. Το τελικό μείγμα θα είναι σχετικά αραιό.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ρηχό και πλατύ τάπερ με καπάκι κατάλληλο για κατάψυξη και βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνης τροφίμων να εφάπτεται. στην επιφάνεια του μείγματος.Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στην κατάψυξη για 2μισι ώρες.
- Μετά από αυτό το διάστημα, παίρνουμε ένα πιρούνι και χτυπάμε με το χέρι το μείγμα ώστε να αφρατέψει.
- Συνεχίζουμε το πάγωμα για 6 ώρες τουλάχιστον, ιδανικά για όλη τη νύχτα.
- Σερβίρουμε το παγωτό με κουτάλι και τη γαρνιτούρα της επιλογής μας, το βύσσινο είναι το καλύτερο!
Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά,
Μαριφάνη ❤️
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Αφήστε το σχόλιό σας