ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ


Καλή χρονιά αγαπητοί μου φίλοι! Εύχομαι το νέο έτος να σας βρίσκει όλους γερούς και χαρούμενους!!!

Η πρώτη συνταγή γι'αυτή τη χρονιά είναι γλυκειά, πολύ "φινετσάτη" αλλά και εύκολη..

Σοκολατάκια με πραλίνα φυστικιού, μιας που το κελυφωτό φυστίκι είναι στα μεγάλα "τρέντ" τελευταίως.

Δείτε λοιπόν πως θα φτιάξετε κι εσείς αυτά τα νόστιμα σοκολατάκια ακολουθώντας τις οδηγίες μου...






Υλικά: 

  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού γκοφρέτες λευκές θρυμματισμένες στο μούλτι 
  • πραλίνα φυστικιού κελυφωτού τύπου Αιγίνης -στα σούπερ μάρκετ- (όση σηκώσει το μείγμα, σχεδόν 350γρ.)
  • 500γρ. σοκολάτα κουβερτούρα κλασική ή ανάμεικτη κλασική μαζί με γάλακτος 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπορέλαιο
  • μερικά φυστίκια Αιγίνης κοπανισμένα για τη διακόσμηση


Διαδικασία:

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις θρυμματισμένες γκοφρέτες με την πραλίνα την οποία θα πρέπει να προσθέτουμε τμηματικά, έτσι ώστε να πάρουμε μια ζύμη που θα πλάθεται.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά της ώρας.
  • Λιώνουμε τις σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το σπορέλαιο και τη διατηρούμε ρευστή.
  • Παίρνουμε τη ζύμη και πλάθουμε μπαλάκια. Με ένα πιρούνι κι ένα κουταλάκι βουτάμε ένα-ένα τα μπαλάκια μέσα στη σοκολάτα, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε πάνω σε πιατέλα με  αντικολλητικό χαρτί. Εναλλακτικά παίρνουμε μικρές ποσότητες με ένα κουταλάκι σε ακανόνιστα σχήματα κι όπως είναι τα βουτάμε στη σοκολάτα.
  • Πασπαλίζουμε με το τριμμένο φυστίκι και βάζουμε την πιατέλα στο ψυγείο να σταθεροποιεί η σοκολάτα.
  • Μεταφέρουμε τα σοκολατάκια σε σκεύος που κλείνει καλά και τα διατηρούμε στο ψυγείο ώστε να μείνουν τραγανά.


Καλή σας επιτυχία ❤️ 

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις