ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE

 ΑΛΜΥΡΟ CHEESECAKE


Αγαπητοί μου. Για σήμερα σας έχω μια πολύ νόστιμη καλοκαιρινή πρόταση ώστε να  συνοδεύσετε τα βράδια σας με ένα ποτήρι λευκό κρασί. Αλμυρό cheesecake για συνοδευτικό ή και ορεκτικό ανάμεσα σε ένα πλήρες μενού.




Υλικά για αποσπώμενη φόρμα 27 εκ. περίπου

Για τη βάση:

  • 400γρ. κρίθινα παξιμαδάκια
  • 200γρ. βούτυρο αγελαδινό

Για τη γέμιση:

  • 400γρ. τυρί κρέμα 
  • 100γρ. ανθότυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικου ξυδιού
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθος

Για την επικάλυψη:

  • 1 δόση μαρμελάδα ντομάτας (συνταγή ΕΔΩ )
  • ψιλά αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα ή κάπαρη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία:

  • Ετοιμάζουμε τη μαρμελάδα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες (κλικ εδώ ). Η μαρμελάδα πρέπει να έχει κρυώσει εντελώς πριν τη χρησιμοποιήσουμε οπότε ξεκινάμε να την παρασκευάζουμε πρώτη.
  • Στο μούλτι θρυμματίζουμε λίγα-λίγα τα παξιμαδάκια να γίνουν εντελώς σκόνη. Λιώνουμε το βούτυρο χωρίς να κάψει και το ενώνουμε με τα θρυμματισμένα παξιμαδάκια. Στρώνουμε εσωτερικά της φόρμας το μείγμα παξιμαδιού ανασηκώνοντας ελαφρώς περιμετρικά στα τοιχώματα όπως κάνουμε και στο γλυκό τσιζκέικ. Βάζουμε στο ψυγείο τη φόρμα για 1 ώρα να σφίξει η βάση.
  • Εν τω μεταξύ χτυπάμε με το μίξερ (ή το μπλέντερ) τα τυριά μαζί με την κρέμα  βαλσάμικου και τον άνηθο. Γεμίζουμε τη στερεοποιημένη βάση με τα τυριά και απλώνουμε απαλά στο εσωτερικό. Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για 30 λεπτά να σταθεί.
  • Απλώνουμε πάνω από το τυρί τη μαρμελάδα ντομάτας, γαρνίρουμε με τα αγγουράκια τουρσί ή την κάπαρη και διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.
  • Κατά το σερβίρισμα ρίχνουμε προαιρετικά λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για πιο πικάντικη γεύση.



Καλή σας όρεξη!

Φιλικά,

Μαριφάνη


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις