ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Μια μαρμελάδα... όχι για πρωινό! Μαρμελάδα ντομάτας κατακόκκινη και λαχταριστή για να συνοδεύσει τυριά κι αλλαντικά πάνω σε όμορφα πλατώ!
Πανεύκολη και πεντανόστιμη! 
Γλυκοπικάντικη γεύση κι αρώματα μέσα σε ένα βαζάκι...
Μια δοκιμή θα σας κάνει να τη φτιάχνετε ξανά και ξανά! 




Υλικά για 1 βαζάκι:
  • 1/2 κιλό ντοματίνια "βελανίδι" 
  • 220γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 ξυλάκι κανέλας 
  • 1/3 κουτ.γλ. γαρίφαλο σε σκόνη 
  • 1/4 κουτ.γλ. αλάτι 
  • 1 κοφτή κουτ.γλ. κρέμα βαλσάμικου ξυδιού 
  • 1 κουταλάκι γλ. χυμός λεμονιού 
  • φλούδα από 1 μικρό λεμόνι 
  • λίγο φρσκοτριμμένο πιπέρι 

Στην πράξη:
Πλένουμε σχολαστικά τα ντοματίνια και τα σκουπίζουμε καλά. Τα τεμαχίζουμε κάθετα και τα βάζουμε σε κατσαρολάκι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και βάζουμε το σκεύος σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας απαλά. Όταν τα ντοματίνια κατεβάσουν τα υγρά τους και λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη λεμονόφλουδα. Αφήνουμε να σιγοβράσει η μαρμελάδα μέχρι να δέσει ανακατεύοντας τακτικά για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα όταν κάνει φουσκάλες κι έχει αποκτήσει όμορφο κόκκινο ημιδιάφανο χρώμα είναι έτοιμη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αποσύρουμε το ξύλο κανέλας και τη λεμονόφλουδα και τέλος προσθέτουμε το χυμό και την κρέμα βαλσάμικου. 
Αφήνουμε τη μαρμελάδα να χλιάνει και τη μεταφέρουμε μέσα σε βαζάκι που πρώτα έχουμε πλύνει κι σποστειρώσει.
Απολαμβάνουμε τη μαρμελάδα σε θερμοκρασία δωματίου (βγάζουμε από το ψυγείο λίγο πριν τη σερβίρουμε).Τέλος για πιο πικάντικη γεύση προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Η μαρμελάδα αφού ανοιχθεί διατηρείται στο ψυγείο για έως και 2 εβδομάδες.

Καλή σας απόλαυση!
Φιλικά, 
Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις