ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ LILA PAUSE ΠΑΓΩΤΟ ΛΙΛΑ ΠΑΟΥΖΕ

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΓΕΥΣΗ LILA PAUSE 

ΠΑΓΩΤΟ ΛΙΛΑ ΠΑΟΥΖΕ


Αγαπημένο παγωτό που θυμίζει τη γεύση της αγαπημένης μας, κλασικής lila-pause! 

Εύκολο, αφράτο και εξαιρετικά νόστιμο! 


Υλικά:

  • 350γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 1/2 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο
  • 1/2 κουτί γάλα εβαπορέ πλήρες
  • 100γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 3 κουταλιές της σούπας merenda ή nutella
  • 1 κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη ή 1 φάκελος σταγόνες σοκολάτας




Στην πράξη:

  • Βάζουμε σε ένα μεταλλικό μπολ το εβαπορέ, κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για μία ώρα.
  • Αφού περάσει η ώρα βάζουμε σε μπολ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ μέχρι να αρχίσει να μοιάζει με γιαούρτι σχηματίζοντας κυματισμούς. Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε το επαβορέ από την κατάψυξη και τέλος το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα ως ότου αποκτήσουμε ένα απαλό μείγμα που θα σχηματίζει κορυφές. 
  • Σ'αυτό το σημείο προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη μαρμελάδα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ακόμη λίγο.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε στο μείγμα την ψιλοκομμένη σοκολάτα. 
  • Αδειάζουμε το παγωτό μέσα σε ένα άνετο τάπερ ή άλλο σκεύος για κατάψυξη. Με κουτάλι ρίχνουμε πάνω από το παγωτό την υπόλοιπη μαρμελάδα και την πραλίνα. Με πιρούνι κάνουμε "νερά" απαλά με τα υλικά, κλείνουμε και βάζουμε το παγωτό να σφίξει το λιγότερο για 6 ώρες.
  • Σερβίρουμε με scoop κάνοντας μπαλίτσες και γαρνίρουμε προαιρετικά με σιρόπι σοκολάτας ή φράουλας.





Καλή σας επιτυχία!
Φιλικά :* 
Μαριφάνη 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις