ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ


Χριστός Ανέστη φίλοι, αναγνώστες αυτού εδώ του blog !

Εύχομαι ολόψυχα Υγεία στο σώμα και στο Πνεύμα και χαρές στο σπιτικό σας! 

Η "σεζόν" ανοίγει με συνταγές από αξιοποίηση υλικών που μας έμειναν από το Πάσχα. Σήμερα θα δούμε πως θα φτιάξουμε εύκολα πεντανόστιμες μους σοκολάτα από σοκολατένια αυγά του Πάσχα, είτε από αυτά που φέραν οι νονοί και οι παππούδες στα παιδιά, είτε από μικρά σοκολατάκια που γεμίσαμε τις φοντανιέρες μας. 

Η σοκολάτα δύσκολα "περισσεύει" όμως υπάρχουν και σπίτια που τις γιορτινές μέρες του Πάσχα μπορεί να έλαβαν πολλά σοκολατένια δώρα από συγγενείς και πλέον πιάνουν χώρο στο τραπέζι.

Η σοκολάτα είναι πάντα υπέροχη και βέβαια χρήσιμη σε όποια μορφή κι αν είναι!

Δείτε λοιπόν πως μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε λαχταριστές μους για κέρασμα αξιοποιώντας το πλεόνασμα που έχουμε από σοκολάτες.



Υλικά για 4 μερίδες: 

  • 350ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1 σοκολατένιο αυγό 160γρ γάλακτος ή υγείας -ή συνδυασμός- (μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μικρά σοκολατένια αυγουλάκια ) 
  • 80ml φρέσκο γάλα 
  • 1 κουταλιά λικέρ οποιαδήποτε γεύσης ή κονιάκ 
Στην πράξη:
  • Κόβουμε μέσα σε μπολ μικρά κομματάκια το σοκολατένιο αυγό ή τα μικρά αυγουλάκια. Ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στις σοκολάτες. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν και ανακατεύουμε έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πυκνή γκανάζ που δεν θα είναι καυτή. Στο τέλος ρίχνουμε και το λικέρ.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να ξεκινήσει να κάνει απαλές κορυφές και να στέκεται. 
  • Ενώνουμε τη σοκολατένια κρέμα μέσα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος και με μαρίζ κάνουμε απαλά διπλώματα έτσι ώστε να ομογενοποιομηθούν τα 2 υλικά.
  • Ισομοιράζουμε τις μους σε κολονάτα ποτήρια ή μπολ και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
  • Διακοσμούμε με ό.τι μας αρέσει! 


Σημ. Εάν έχουμε σοκολατένια αυγουλάκια γεμιστά με γεύση φράουλα, πραλίνα, πορτοκάλι κ.α. τότε η μους θα πάρει  διακριτικά τη γεύση τους!



Καλή επιτυχία!

Φιλικά,

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις