ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΑΝΑΝΑΣ / ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ

ΔΡΟΣΕΡΟ ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΑΝΑΝΑΣ / ΤΟΥΡΤΑ ΑΝΑΝΑ

Ένα γλυκό δροσιστικό για το τραπέζι του Πάσχα!



Υλικά: 

  • 600ml χυμός ανανά κουτιού 
  • 50 γρ.κορν φλάουρ 
  • 5 κουτ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 1 πακέτο σαβαγιάρ 
  • 1 κονσέρβα ανανάς τεμαχισμένος  
  • 400ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά 
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας 
  • 200 ml φρέσκο γάλα για το βούτηγμα των σαβαγιάρ ανακατεμένο με 1 κουταλιά βότκα ή λικέρ καρύδας Malibu ή απλό κονιάκ 

Για το γαρνίρισμα:

  • 200ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί μαζί με 1 κοφτή κουταλιά της σούπας άχνη ζάχαρη και 1 βανίλια
  • καβουρδισμένα φιλέ αμυγδάλου 
  • φρέσκιες φράουλες για τη διακόσμηση 



Στην πράξη: 

  • Ρυθμίζουμε ένα στρογγυλό τσέρκι στα 26 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό ανανά, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Τα ανακατεύουμε να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Ανεβάζουμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει και να γίνει η κρέμα ανανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά,  αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο καί κολλάμε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί στην επιφάνεια της κρέμας έως ότου πιάσει τη θερμοκρασία δωματίου. 
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα 400ml κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια ως ότου κάνει κυματισμούς και ρίχνουμε την κρέμα ανανά που έχει κρυώσει ώστε να ομογενοποιομηθούν όλα μαζί και προκύψει μια ωραία κρέμα που θα "στέκεται".
  • Βουτάμε στιγμιαία στο μείγμα γάλακτος-λικέρ μερικά σαβαγιάρ και τα στρώνουμε μέσα στο τσέρκι. Κόβουμε και προσαρμόζουμε σαβαγιάρ σε μικρότερα κομματάκια για να κλείσουμε τα κενά που πιθανώς θα υπάρχουν στο τσέρκι.
  • Πάνω από τα σαβαγιάρ απλώνουμε τη μισή κρέμα που ετοιμάσαμε. Κάνουμε άλλη μια στρώση από σαβαγιάρ εμποτισμένα και τέλος απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα (κρατάμε 2 κουταλιές για αργότερα). Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 5 ώρες.
  • Ξεφορμάρουμε και με την κρέμα που κρατήσαμε απλώνουμε ομοιόμορφα περιμετρικά στο γλυκό με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Στερεώνουμε μερικά κομμάτια από ανανά κονσέρβας γύρω-γύρω και στην επιφάνεια.
  • Γαρνίρουμε σε ροζέτες με τη σαντιγί που έχουμε ετοιμάσει (βλ. πάνω στη λίστα υλικών) και με το φιλέ καβουρδισμένου αμυγδάλου. Τέλος στολίζουμε με τις φράουλες. 
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή για ολόκληρο το βράδυ εάν είναι εφικτό.


Σημ. Το γλυκό μπορεί να συναρμολογηθεί και σε πυρέξ.

Καλή σας απόλαυση και χρόνια πολλά!

Φιλικά,

Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις