ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

ΚΟΡΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ

Υπέροχος κορμός όλο σοκολάτα, κομμένος σε κομμάτια... Γλυκό που αγαπά όλη η οικογένεια και το μοιράζει καί στους επισκέπτες! Κορμός με ζαχαρούχο γάλα ψυγείου, μαλακός και λαχταριστός ως την τελευταία μπουκιά. Εντυπωσιακός σε εμφάνιση κι εύκολος στην προετοιμασία.
Δείτε πόσο εύκολα γίνεται αυτή η συνταγή και θα τη φτιάξετε τώρα κιόλας! 



Υλικά για μακρόστενη φόρμα 35cm Χ 13cm
  • 1 και 1/2 μπισκότα πτι-μπερ 
  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα 
  • 180γρ. βούτυρο αγελάδος 
  • 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη σκούρη ή μισή-μισή με κουβερτούρα γάλακτος 
  • 1 κάψουλα βανίλια 
  • 1 μπολάκι γάλα ανακατεμένο με 1 σφηνάκι κονιάκ 
  • 1 μεγάλο παστέλι από καραμελωμένα αμύγδαλα, φουντούκια ή άλλο ξηρό καρπό
Για την επικάλυψη:
  • 125γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σκούρη 
  • 60ml γάλα 

Στην πράξη:
  • Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα στο λιωμένο βούτυρο και σε μέτρια θερμοκρασία τα μαγειρεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιομηθούν ανακατεύοντας διαρκώς. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα μέσα στο ζεστό μείγμα μαζί με τη βανίλια. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα έτσι ώστε να προκύψει ένα ενιαίο σοκολατένιο μείγμα. Αφήνουμε λίγο στην άκρη.
  • Ντύνουμε εσωτερικά και στα πλαϊνά τη φόρμα με διαφανή μεμβράνη και ρίχνουμε το 1/4 της σοκολατένιας κρέμας την οποία στρώνουμε ομοιόμορφα με κουτάλι.
  • Βουτάμε στιγμιαία στο μπολ με το γάλα και το ποτό ένα-ένα μπισκότο και φτιάχνουμε την πρώτη στρώση μέσα στη φόρμα βάζοντας το ένα δίπλα στο άλλο πάνω από τη σοκολάτα. Ρίχνουμε με κουτάλα πάνω από τα μπισκότα το δεύτερο μέρος της σοκολάτας και το στρώνουμε. Συνεχίζουμε πάλι με βουτηχτά μπισκότα και απλώνουμε από πάμε το τρίτο μέρος του σοκολατένιου μείγματος. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να φθάσει ως πάνω στη φόρμα το γλυκό μας, κάνοντας συνολικά 5 στρώσεις από μπισκότα και 4 στρώσεις από σοκολάτα (ή πάνω πάνω στρώση πρέπει να είναι από μπισκότα).
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες να σταθεί το γλυκό. Αφού το γλυκό κρυώσει και σταθεί, ξεφορμάρουμε σε πιατέλα ή σχάρα.
  • Για την επικάλυψη ψιλκοκόβουμε σε μπολ τη σοκολάτα. Ζεσταίνουμε σε μπρίκι το γάλα και το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε λίγο και ανακατεύουμε καλά έτσι ώστε να λιώσει το ένα υλικό μέσα στο άλλο. Περιχύνουμε τη γκανάζ πάνω από το γλυκό, διακοσμούμε με το θρυμματισμένο παστέλι και μεταφέρουμε ξανά για λίγο στο ψυγείο.
  • Κόβουμε σε κάθετα κομμάτια το γλυκό και σερβίρουμε. Διατηρούμε στο ψυγείο.


Καλή σας επιτυχία 
Φιλικά,
Μαριφάνη 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις