ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ ΖΕΣΤΟ ΚΡΑΣΙ

Αρωματικό ζεστό κρασί 

Φίλοι μου έφθασε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή για ένα υπέροχο ρόφημα που λατρεύω να φτιάχνω τα κρύα βράδια του χειμώνα και ειδικά τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ζεστό κρασί εξαιρετικά αρωματικό το οποίο γίνεται πολύ εύκολα και καταναλώνεται απολαυστικά όταν υπάρχει παρέα να το μοιραστούμε (εκτός από το συνοδευτικό σνακ...)!

Το ζεστό αυτό ποτό αποτελεί εξαιρετική ιδέα για κέρασμα στην αρχή ή στο τέλος ενός γιορτινού γεύματος.


Υλικά για 2 άτομα:

  • 320ml κόκκινο κρασί ημίγλυκο
  • 60γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 2 ροδέλες φρέσκο πορτοκάλι 
  • 2 καρφάκια γαρίφαλο 
  • 2 τεμάχια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 μικρό ξύλο κανέλας 


Στην πράξη:

  • Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε όλα μαζί και ανεβάζουμε πάνω σε χαμηλή προς μεσαία θερμοκρασία να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι κι αφήνουμε τα υλικά στην κατσαρόλα πάνω στη σβηστή εστία για ακόμη 3-4 λεπτά σκεπασμένη με μια λεπτή πετσέτα ώστε το κρασί να τραβήξει περισσότερα αρώματα από τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι ενώ παράλληλα θα διατηρείται ζεστό (όχι καυτό).
  • Ισομοιράζουμε το κρασί σε κολονάτα ποτήρια αφού όμως τοποθετήσουμε ένα σουρωτηράκι προκειμένου να συγκρατήσει τα κομματάκια από τα μπαχαρικά.
  • Εάν θέλουμε βάζουμε σε κάθε ποτήρι μισή φέτα πορτοκαλιού ή μήλου.
  • Σερβίρουμε το κρασί ζεστό και συνοδεύουμε με ξηρούς καρπούς, μπατόν σαλέ, πλατώ τυριών ακόμη και μικρά γλυκά φοντάν. 



Εις υγείαν !

Φιλικά, 

Μαριφάνη 



Σχόλια

  1. Καλά Χριστούγεννα!!
    Ωραίο ποτό!! Πάντα η πρόταση σου είναι εύστοχη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ!!! Να είστε καλά ! Σας στέλνω τις ευχές μου!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις