ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΕΡΑΣΙ

Όμορφα, ζουμερά σοκολατάκια καρύδας γεμισμένα με κεράσι που θα αρέσουν σε όλους! 





Υλικά:

  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα 
  • 200γρ ινδική καρύδα 
  • 2/3 φλιτζανιού νερό 
  • 2/3 φλιτζανιού ζάχαρη 
  • 1 σφηνάκι λικέρ καρύδας (Malibu, Batida κλπ) προαιρετικά 
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας 
  • κεράσια από γλυκό κουταλιού στραγγισμένα από το σιρόπι 
  • 350γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (κλασική, γάλακτος ή λευκή)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ηλιέλαιο 

Στην πράξη:

  • Βάζουμε να βράσουν η ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά, κατεβάζουμε κι αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτουμε το λικέρ (εάν το χρησιμοποιήσουμε).
  • Σε μπολ ανακατεύουμε το ζαχαρούχο γάλα με την καρύδα, τη βανίλια και το σιρόπι έως ότου έχουμε μια ζύμη που θα πλάθεται.
  • Παίρνουμε μικρές δόσεις μείγματος κι αφού πατήσουμε λίγο με τα χέρια μας βάζουμε στο κέντρο ένα κεράσι.  Κλείνουμε και πλάθουμε σε σφαιρικά ή μακρόστενα σχήματα. Βάζουμε πάνω σε χαρτί και μετά για 1 ώρα στο ψυγείο να σταθούν( η διαδικασία γίνεται ευκολότερη με χρήση γαντιών).
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο. Βουτάμε ένα ένα τα γλυκάκια μέσα στη λιωμένη κουβερτούρα, στραγγίζουμε προσεχτικά με πιρούνι και μεταφέρουμε πάνω σε ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί.  Βάζουμε ξανά πίσω στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα. Για πιο όμορφο εφέ τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτα, σελοφάν ή καραμελόχαρτα.
  • Διατηρούμε τα σοκολατάκια στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες καθώς περιέχουν άβραστο γάλα. 


Καλή σας επιτυχία 

Φιλικά, 

Μαριφάνη 



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις