ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ OREO | 11 ΧΡΟΝΙΑ "ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ"

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ OREO 

Oreo τρουφάκια σκέτη...τρέλα για το πάρτυ, τις γιορτές ή για ένα απλό κέρασμα σε φίλους!
Υπέροχα, εύκολα και μια εξαιρετική ιδέα  βάπτισης σαν cake-pops πάνω σε καλαμάκια! 

Όλα αυτά ωραία σαν τα "ορεο" όμως εγώ θα σας τα αφιερώσω για την επέτειο του blog που φέτος κλείνει 11 χρόνων! 

Σας ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη όλα αυτά τα χρόνια! 





Υλικά:

  • 2 πακέτα μπισκότα τύπου OREO με γέμιση κρέμα βανίλια
  • 200γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 κουγ.γλ. λικέρ (προαιρετικά)
  • 340γρ. λευκή κουβερτούρα για την επικάλυψη
  • 1 κουτ.γλ. σπορέλαιο
  • τρούφα σοκολάτας για τη διακόσμηση 



Στην πράξη:

  • Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθουμε ώστε να μοιάζουν με άμμο. Μεταφέρουμε σε μπολ.
  • Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε χαμηλή φωτιά και αδειάζουμε στο μπολ με τα μπισκότα.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και το λικέρ -εάν επιθυμούμε να το χρησιμοποιήσουμε- και τα ζυμώνουμε όλα μαζί να γίνουν μια ωραία μπισκοτένια σκούρα ζύμη. Εάν το μείγμα είναι πολύ σφιχτό και δεν πλάθεται τότε προσθέτουμε ακόμη λίγο λιωμένο βούτυρο. 
  • Όπως είναι το μείγμα μαλακό κι εύπλαστο πλάθουμε μπαλάκια και τα αραδιάζουμε σε ταψάκι στρωμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά για 2 ώρες ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί κι έπειτα ανακατεύουμε μέσα το σπορέλαιο.
  • Παίρνουμε λίγα-λίγα από τα κρύα τρουφάκια και τα βουτάμε στη λιωμένη σοκολάτα να καλυφθούν ομοιόμορφα. Στραγγίζουμε καλά και τα επαναφέρουμε στο ταψί με το αντικολλητικό χαρτί. ΔΕΝ τα βγάζουμε όλα μαζί από το ψυγείο για να μη ζεσταθούν διότι μετά θα λιώνουν μέσα στη σοκολάτα. Από πάνω πασπαλίζουμε λίγη τρούφα σοκολάτας.
  • Αφήνουμε τα σοκολατάκια μέσα στο ψυγείο να στεγνώσουν (τους καλοκαιρινούν μήνες) διαφορετικά τους κρύους μήνες μπορούμε να τα κρατήσουμε σε θερμοκρασία δωματίου.



Καλή σας επιτυχία!
Και εις αλλά με υγεία!!!!
Φιλικά!
Μαριφάνη






Σχόλια

  1. Αγαπημένη Μαριφάνη στη δόση αυτή που μας περιγράφεις μήπως μπορείς να μας πεις πόσα περίπου βγαίνουν αν το κάθε ένα έχει μέγεθος καρυδιού; Ευχαριστούμε για όλες τις συνταγές σου είναι πάντα προσεγμένες στο ακέραιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!!! Τα κομμάτια βγαίνουν 25 περίπου, γενικά όμως η ζύμη είναι εύπλαστο και μπορείτε να τη διαμορφώσετε σε σκόνη μικρότερες μπουκιές! Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις