ΠΑΝΑΚΟΤΑ | Panna cotta

ΠΑΝΑΚΟΤΑ | Panna cotta  

Panna cotta: Ένα υπέροχο επιδόρπιο ιταλικής καταγωγής με φινέτσα και στυλ! 
Δροσιστικό και νόστιμο, αυτό το γλυκάκι ταιριάζει όλες τις εποχές ιδιαίτερα το καλοκαίρι και ολοκληρώνει ιδανικά ένα πλούσιο γεύμα από κρεατικά ή θαλασσινά.
Τα υλικά είναι λίγα όπως επίσης και η προετοιμασία. 
Ένα βελούδινο γλυκό που θα ξετρελάνει όποιον το κεράσετε!




Υλικά για 6 μερίδες:
  • 600γρ. κρέμα γάλακτος με 35% έως 38% λιπαρά 
  • 150ml γάλα φρέσκο 
  • *100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 
  • 4 φύλλα ζελατίνης 
  • 2 κάψουλες εσάνς βανίλιας 
  • σιρόπι ελεύθερης επιλογής ή γλυκό κουταλιού για το γαρνίρισμα 
  • φρέσκα φρούτα (προαιρετικά) για τη διακόσμηση 

*Για πανακότα χωρίς ζάχαρη αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με κρυσταλλικό γλυκαντικό σε αναλογία 1:1,  κατάλληλο για ζαχαροπλαστική χρήση.


Διαδικασία:
  • Σ'ένα άνετο μπολ βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης και γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι το σημείο που θα τις καλύπτει. Τις αφήνουμε στην άκρη για περίπου 8 λεπτά να μαλακώσουν. 
  • Εκτός φωτιάς βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό) τις βανίλιες και τα ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε σε μεσαία θερμοκρασία κι αφήνουμε το μείγμα να ζεσταθεί ανακατεύοντας με μαρίζ. Το μείγμα ΔΕ θέλουμε να φτάσει σε βρασμό παρά μόνο να ΖΕΣΤΑΘΕΙ. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τις ζελατίνες που πλέον έχουν μαλακώσει και τις ρίχνουμε μέσα στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε συνεχώς ως ότου διαλυθούν (δεν θα ξεχωρίζουν στην επιφάνεια του μείγματος όταν έχουν λιώσει εντελώς). 
  • Ισομοιράζουμε την κρέμα σε 6 ατομικά μπολ ή φαρμάκια κι αφήνουμε να έλθουν σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να πήξουν.
  • Σερβίρουμε με τη γαρνιτούρα της επιλογής μας όπως είναι στο μπολ ή ξεφορμάρουμε σε πιατάκια βυθίζοντας πρώτα τα μπολ για 30 δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό.
  • Οι Panna-cotta διατηρούνται στο ψυγείο έως και 4 ημέρες (εάν περισσέψουν...!)

Πρόταση σερβίρισματος: 
Γαρνίρετε την panna cotta με σιρόπι καραμέλας και φρέσκα τραγανά μαυροκέρασα! Απίστευτος συνδυασμός!

Καλή σας απόλαυση 
Φιλικά :*
Μαριφάνη 







Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις