ΠΑΓΩΤΟ CHEESECAKE - ΠΑΓΩΤΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ

ΠΑΓΩΤΟ CHEESECAKE


Το cheesecake το αγαπάει η πλειοψηφία των γλυκατζήδων, τι καλύτερο όταν συνδυάζεται η γεύση του με τη δροσιά του παγωτού;

Δείτε πως θα φτιάξετε υπέροχο, βελούδινο παγωτό με γεύση cheesecake σε λίγο χρόνο και χωρίς παγωτομηχανή!



Υλικά:

  • 200γρ. τυρί κρέμα 
  • 1 τενεκάκι ζαχαρούχο γάλα κρύο
  • *500ml φυτική κρέμα για σαντιγί κρύα
  • 100ml φρέσκο γάλα κρύο
  • κάψουλα εσάνς βανίλιας
  • 1 κουταλάκι μέλι ρευστό 
  • 1 βάζο μαρμελάδα ελεύθερης επιλογής (προτείνονται οι κόκκινες μαρμελάδες πχ μαυροκέρασο, φρούτα του δάσους κλπ)
  • 100 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή κανέλας θρυμματισμένα (όχι εντελώς σκόνη)


* για 100% αληθινό παγωτό μόνο με ζωικά λιπαρά αντικαθιστούμε τη φυτική κρέμα με κανονική κρέμα γάλακτος ( προσοχή, 400gr). Η φυτική κρέμα προτείνεται διότι δεν επικαλύπτει τη γεύση των υπόλοιπων υλικών σ΄αυτή τη συνταγή. 


Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα να φουσκώσει και να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε το κρύο ζαχαρούχο, να ενωθεί κι έπειτα το τυρί κρέμα, το γάλα,  το μέλι και τις βανίλιες. 
  • Στρώνουμε σε τάπερ ή άλλο σκεύος βαθύ κατάλληλο για κατάψυξη το 1/3 της ποσότητας από την κρέμα. Από πάνω σκορπάμε το 1/3 της ποσότητας μαρμελάδας και πασπαλίζουμε το 1/3 από τα θρυμματισμένα μπισκότα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κάνοντας ακόμη 2 στρώσεις με τα υπόλοιπα υλικά και με την ανάποδη πλευρά ενός κουταλιού κάνουμε απαλά "κύματα" στο εσωτερικό του μείγματος ώστε να σκορπίσουν τα υλικά μέσα στο παγωτό.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη να παγώσει για 6 ώρες χωρίς να ανοιγοκλείνουμε ενδιάμεσα, ιδανικά αφήνουμε όλη τη νύχτα.
  • Σερβίρουμε το παγωτό με scoop και αν θέλουμε γαρνίρουμε με επιπλέον μαρμελάδα και μπισκότα.


Καλή σας απόλαυση!

Φιλικά,

Μαριφάνη

Σχόλια

  1. Πολυ ωραιο μπραβο σας!! Πειτε μου σας παρακαλω αν βαλω ζωικη κρεμα γαλακτος των 400 γρ.θα προσθεσω ζαχαρη η οχι???? Ευχαριστω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Δεν θα προσθέσετε άλλη ζάχαρη, το παγωτό γίνεται επαρκώς γλυκό λόγω και της μαρμελάδας και του μπισκότου που προστίθενται μέσα σε αυτό. Το ζαχαρούχο γάλα επίσης έχει όση ζάχαρη χρειάζεται για να μην επισκιάζει τη γεύση της κρέμα τυριού! Καλή σας επιτυχία!

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστω πολυ!!!!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις