ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΔΙΧΡΩΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ 

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ-ΚΑΚΑΟ 


Αφράτα νηστίσιμα κουλουράκια πολύ γευστικά και πανεύκολα χωρίς τη χρήση μίξερ! 




Υλικά:

  • 300γρ. μαργαρίνη καλής ποιότητας (χωρίς ζωικά λιπαρά )
  • 250γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150ml χυμός πορτοκαλιού 
  • 3 κάψουλες βανίλια
  • 1/3 κουτ.γλ. αλάτι 
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
  • 60γρ. κακάο άγλυκο 
  • 500γρ. φαρίνα που φουσκώνει (για πιο έντονο  άρωμα χρησιμοποιούμε φαρίνα που φουσκώνει με γεύση βανίλια ή πορτοκάλι)

Για την επάλειψη (προαιρετικά) 

  • 5 κουταλιές χυμός πορτοκαλιού 
  • 1 κουτ.γλ. μέλι 



Στην πράξη: 

  • Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία τη μαργαρίνη χωρίς να κάψει, απλώς να γίνει ρευστή. Σε μπολ μεταφέρουμε τη λιωμένη μαργαρίνη,  προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα. Σταδιακά προσθέτουμε το αλεύρι και όταν αρχίζει να μαζεύεται η ζύμη γύρω από το κουτάλι συνεχίζουμε με ζύμωμα στο χέρι έως ότου γίνει μαλακή και θα πλάθεται. 
  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 ίσα μέρη. Το ένα κομμάτι το αφήνουμε ως έχει ενώ στο άλλο προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει εντελώς και γίνει σοκολατένιο. 
  • Παίρνουμε ίσες ποσότητες από τις 2 ζύμες, ανοίγουμε κορδόνια όπως τα κλασικά κουλουράκια και τα πλέκουμε μεταξύ τους (έχουμε κατά νου ότι θα φουσκώσουν στο ψήσιμο). Αραδιάζουμε τα κουλουράκια πάνω σε λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί αραιά μεταξύ τους. Σε μπρίκι θερμαίνουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με το μέλι και περνάμε ελαφρά με πινέλο τα κουλουράκια μας -το βήμα αυτό είναι προαιρετικό, εάν θέλουμε πιο ανοιχτόχρωμα κουλουράκια δεν τα αλείφουμε με το μείγμα, γενικά όμως προσφέρει τραγανότητα και λίγο πιο βαθύ χρώμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις για 25 λεπτά ή ως ότου πάρουν σχήμα και χρώμα από πάνω κι από κάτω. 
  • Αφού ψηθούν τα κουλουράκια αρχικά θα φαίνονται μαλακά όμως όταν μένουν μέσα στο ταψί και κρυώνουν στέκονται και γίνονται καλύτερα. 
  • Φυλάμε τα κουλουράκια μέσα σε κουτί που κλείνει αεροστεγώς.


Καλή επιτυχία 

Φιλικά,

Μαριφάνη 




















Σχόλια

  1. Γεια σας!!! Φαινονται υπεροχα και λεω να τα φτιαξω!!! Μπορω να χτυπησω την μαργαρινη με την ζαχαρη χωρις να την λυωσω;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα σας! Σ' αυτή τη συνταγή είναι απαραίτητο βήμα το λιώσιμο της μαργαρίνης και σ'αυτό στηρίζεται όλη η διαδικασία :) καλή σας επιτυχία εάν τα δοκιμάσετε !!

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω άλλωστε είναι τα αγαπημένα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μια ερώτηση μπορώ να τα κάνω πλεξούδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείτε ο.τι σχήμα θέλετε, απλώς να ξέρετε ότι γίνονται αφράτα οποτε δεν συνιστώ να μπει μεγάλη ποσότητα ζύμης ανά τεμάχιο!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Δημοφιλείς αναρτήσεις