ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ/ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ Lila Pause

ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ / ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΤΥΠΟΥ  Lila Pause 


Είτε πιστεύετε είτε όχι στη "φερόμενη ως γιορτή των ερωτευμένων", σας έχω και φέτος μια τέλεια συνταγή για να φτιάξετε και να δωρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Φραουλοσοκολατένια κεράσματα τύπου " λίλα πάουζε " / Lila Pause με ελάχιστα υλικά σε ρόλο...έκπληξη που προσεγγίζουν σε μεγάλο βαθμό τη γεύση της γνωστής μας σοκολάτας. 






Υλικά (για 22-24 σοκολατάκια)

  • 2 φάκελοι-(200γρ.) σταγόνες ροζ σοκολάτας με γεύση φράουλα (στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 κουταλιές της σούπας γεμάτες μαρμελάδα φράουλα
  • 6 στρογγυλές ρυζογκοφρέτες με φυσική γεύση  ή γεύση φράουλα
  • 500 γρ. κουβερτούρα γάλακτος για την επικάλυψη
  • ψιλοκομμένη ροζ σοκολάτα ή άλλο ζαχαρωτό για τη διακόσμηση


Για ένα μικρό συμβολικό δώρισμα κάνουμε μισή δόση.

Στην πράξη:

  • Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τις ρυζογκοφρέτες (όχι σε σκόνη). Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τις ροζ σταγόνες σοκολάτας κι αφού λιώσουν προσθέτουμε τη μαρμελάδα φράουλα κι ανακατεύουμε να ενωθούν. Μεταφέρουμε σε μπολ το μείγμα σοκολάτας κι έπειτα ρίχνουμε σ' αυτό τις ψιλοκομμένες ρυζογκοφρέτες. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά μέχρι να στέκεται το μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή στο ψυγείο για 40 λεπτά. Παίρνουμε με κουταλάκι μικρές ποσότητες ζύμης και τα πλάθουμε μπαλάκια. 
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί και τη διατηρούμε ρευστή. Βουτάμε ένα ένα μπαλάκι μέσα στην λιωμένη σοκολάτα, στραγγίζουμε και μεταφέρουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Πασπαλίζουμε με τα διακοσμητικά ζαχαρωτά και αφήνουμε να στεγνώσουν. 
  • Διατηρούνται εκτός ψυγείου τους χειμερινούς μήνες.


Σημ. Η ρυζογκοφρέτα μέσα στο μείγμα μαλακώνει και η γεύση της δεν είναι έντονη όταν τα σοκολατάκια κρυώσουν.  Αυτό είναι ένα υλικό που λειτουργεί "υποστηρικτικά" προκειμένου το μείγμα να μπορεί να διαμορφωθεί και βέβαια  από μόνο του παραπέμπει και στους διογκωμένους κόκκους ρυζιού που περιέχει η αυθεντική σοκολάτα " λίλα πάουζε".


Καλή σας απόλαυση

Με....αγάπη

Μαριφάνη








Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις